NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La sfarsitul saptamanii se distribuie banii de la Guvern, in comunele din Iasi

La sfarsitul acestei saptamani, la Iasi va avea loc o sedintaextraordinara de Consiliu Judetean, in care alesii vor discuta despre alocarea catre unitatile administrativ-teritoriale a unor fonduri provenite de la bugetul de stat.  

Sedinta va avea loc in cursul zilei de vineri, 9 decembrie, in sediul Prefecturii Iasi. In urma rectificarii bugetare, la nivelul judetului Iasi au ajuns 65.220.000 lei. Mai mult de jumatate din aceasta suma va fi destinata echilibrarii bugetelor locale. 

Din cei peste 65 milioane lei, o suma de 35.660.000 lei a fost alocata pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, judetului. Din acesti bani, 27 la suta sunt alocati pentru bugetul judetului si 73 la suta pentru bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa formula pusa la dispozitie de catre Ministerul Finantelor Publice în termen de 5 zile de la data intrarii în vigoare a ordonantei de urgenta. 

  

„Vom avea o sedinta extraordinara de Consiliu Judetean in cursul zilei de vineri. Vom discuta despre alocarea bugetara de la nivel central. Am decis sa distribuim banii dupa un criteriu clar, 60 la suta pe baza de suprafata, iar 40 la suta pe numarul de locuitori”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Ulterior, pe data de 21 decembrie va avea loc si ultima sedinta ordinara din acest an a autoritatilor judetene.

Sursa: bzi.ro

Advertisements

Related posts

O conductă spartă a lăsat fără apă aproape toată zona vale

Redacția

Instituții din subordinea Primăriei Pașcani închise de COVID-19!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani: Anunț de interes public privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site