NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Juristul Primăriei izolat acasă după ce a fost confirmat cu COVID 19! Concursurile din Primărie suspendate de ANFP

Primăria Municipiului Pașcani a rămas fără jurist, după ce singurul funcționar încadrat pe această funcție la Compartimentul Juridic a fost confirmat cu COVID 19. Atribuțiile sale au fost delegate de către primarul Marius Pintilie către alți funționari cu studii jurdice: Paul Apostol și Bogdan Lungu.

Situația aceasta confirmă faptul că Primăria se confruntă cu lipsă de personal pe anumite posturi cheie. Astfel, la Compartimentul Juridic și Contencios sunt 4 posturi, din care este ocupat doar unul, la Compartimentul Monitorizarea Serviciilor Publice sunt tot 4 posturi prevăzute în organigrama Primăriei, însă nu există niciun angajat, iar la Compartimentul de Achiziții Publice sunt 3 posturi, dintre care unul este vacant, iar altul este ocupat de un funcționar ce se află de mai multă vreme în concediu medical.

Situații similare sunt în majoritatea compartimentelor și serviciilor din Primărie, iar concursurile demarate de municipalitate au fost blocate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pe motiv că o Ordonanță de Urgență dată de Guvernul României, luna aceasta, interzice acest lucru.

Guvernul Cîțu a adoptat pe 10 septembrie Ordonanța de Urgență nr. 99/2021, prin care s-a modificat un articol din Legea nr. 55/2020. Ceea ce se dorea a fi o facilitare a ocupării posturilor din ARACIS și dintr-o nouă direcție a Ministerului Educației s-a transformat într-un imens blocaj. Agenția Națională a Funcționarilor Publici a suspendat concursurile pentru funcții publice și a solicitat opinia Ministerului Justiției și a Consiliului Legislativ. În ciuda lămuririlor venite de la cele două instituții, în sensul existenței cadrului legal pentru continuarea concursurilor, Guvernul a ales să adopte, astăzi, o nouă OUG, pentru a lămuri definitiv lucrurile.

  

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Violeta Vijulie, recunoaște că OUG 99/2021 nu afectează concursurile pentru funcții publice, însă, pentru a se evita eventuale litigii în instanță, concursurile s-au suspendat și s-a decis adoptarea unui nou act normativ care să prevadă expressis verbis că autoritățile publice locale pot organiza concursuri în continuare, iar autoritățile centrale o pot face până la 31 decembrie 2021.

Advertisements

Related posts

ApaVital explică de ce străzile din Pașcani se inundă la fiecare ploaie

Răzvan Grecu

Un nou miting anti ApaVital. Organizatorii au primit aprobare pentru duminică, 21 iunie, orele 18-20, în piața “Mihail Sadoveanu”

Ema Roman

Finul lui Ursu de la Eco Salubritate amenință cu instanțele civile și penale contestatarii nașului! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...