NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dragoş Tudorache, critici la adresa lui Iohannis pe tema susţinerii lui Cîţu: Preşedintele are o datorie de neutralitate politică din postura în care se află

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Iohannis a spus că nu ar fi cazul ca premierul Florin Cîţu să demisioneze din funcţie, Dragoş Tudorache l-a criticat pe şeful statului că transmite un astfel de mesaj chiar înainte de alegerile interne ale liberalilor.

„Mi se pare că preşedintele îşi iese puţin din rolul constituţional şi instituţional prin faptul că, cu două-trei zile înainte de congres, dă acest mesaj, mesaj care acum în mod expres nu exista. Până în acest moment, domnul Iohannis nu s-a exprimat vreodată cu privire la o preferinţă sau alta în această luptă internă din congres. Iată că o face însă înainte cu două zile de congres. Îi las pe membrii PNL să interpreteze acest lucru. Din punctul meu de vedere, repet, preşedintele Iohannis are o datorie de neutralitate politică din postura în care se află”, a răspuns eurodeputatul USR PLUS, potrivit Agerpres.

Tudorache a precizat că şeful statului „avea o datorie, tot prin prisma acestei posturi constituţionale, să intervină în această criză şi să încerce să găsească soluţii” împreună cu USR PLUS.

„Noi eram deschişi la acest lucru. Ba chiar am făcut propuneri în acest sens. Pe mine m-a surprins şi dezamăgit această intervenţie”,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Peste o treime din terenurile agricole ale României, afectate de secetă

Redacția

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului

Redacția

Amazon a primit cea mai mare amendă din istoria UE pentru nerespectarea datelor private (GDPR)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site