RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Jumatate dintre primariile din judet risca sa fie amendate

Aproape jumatate dintre primariile din judetul Iasi risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.500 lei. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi urmeaza sa aplice aceste sanctiuni deoarece primarii nu au incheiat contracte cu firme specializate pentru neutralizarea animalelor moarte.

Cu toate ca au fost anuntati despre aceasta obligativitate si au avut timp pentru a contracta, primarii precum cele din Baltati, Ceplenita, Ruginoasa sau Tutora refuza sa duca la indeplinire acest lucru. “In urma unei note de serviciu, trebuie sa verificam pana pe data de 10 iunie daca primariile din Iasi au incheiate contracte de neutralizare a produselor ce nu sunt destinate consumului uman. Pana acum, peste 40 la suta dintre acestea nu au contracte, motivul fiind, in general, lipsa banilor. Nu am aplicat deocamdata amenzi, dar in curand vom trece la sanctiuni. In cazul in care nu exista o firma autorizata sanitar veterinar pentru neutralizare, riscul este foarte mare. Se pot transmite boli catre populatie, risc fiind si pentru mediul inconjurator. Un animal bolnav de salmonella, rabie sau febra aftoasa care este ingropat are sanse mari sa afecteze apa”, au spus reprezentantii DSVSA Iasi.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: { loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Drumarii pregătesc pentru plombare segmentul de stradă Pașcani – Ruginoasa – Iași

Marius Parteni

Program finalizat pentru Zilele Municipiului Pașcani. Primăria vrea să acorde titlul de cetățean de onoare. Dumneavoastră pe cine propuneți?

Răzvan Grecu

Preşedintele CJ Suceava anunţă că a semnat certificatul de urbanism pentru tronsonul Suceava – Paşcani al autostrăzii A7

Redacția
Încarcă...