NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Judeţul „liber de COVID-19” după ce au fost externaţi ultimii bolnavi

Județul Aradul este ‘liber de Covid-19’, anunță, joi, autoritățile, după ce ultimii pacienți internați cu SARS-CoV-2 au fost externați, iar în ultimele două săptămâni nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Arad au fost infectați 706 cetățeni. În ultimele două săptămâni, niciun nou caz de coronavirus nu a mai fost descoperit pe raza județeului, iar totți pacienții internați s-au însănătoșit și au fost externați. În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Iustin Cionca, a declarat județul Arad ‘liber de Covid-19’.

„Vestea bună este că Aradul a devenit judeţ liber de COVID-19. Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi. Nu aş vrea să fac afirmaţii pripite, hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm că la nivelul ţării noastre această pandemie s-a extins în mai multe judeţe, dar aş vrea să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale, al specialiştilor şi cetăţenilor, care prin comportamentul foarte responsabil au condus la această performanţă. Nu mai există bolnavi de COVID-19 în judeţ. Datorită măsurilor luate, pandemia este sub control, chiar dacă Aradul este situat la graniţă, chiar dacă suntem un judeţ de tranzit şi trec mii de oameni zilnic prin punctele de frontieră”, a spus Cionca.

Cazurile de Covid-19 au fost mai puține decât se așteptau autoritățile, astfel că spitalul de campanie amenajat la Expo Internaţional Arad nu a fost deloc folosit.

Acest spital era gândit pentru peste 50 de noi îmbolnăviri cu virusul chinez zilnic, ceea ce nu s-a întâmplat.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Senatorii au votat încă o zi de sărbătoare națională

Redacția

Cum a ajuns să fie infectat ÎPS Pimen cu coronavirus. Zeci de persoane care au intrat în contact, testate

Redacția

Fenomen meteo rar în România: Tornadă în județul Bihor

Redacția
Încarcă...