NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Judetul Iasi risca sa piarda zeci de milioane de lei

Contestatii peste contestatii, in jurul unui contract de cateva zeci de milioane de lei, demarat in judetul Iasi. Este vorba de constructia unor statii de sortare a deseurilor la Baltati si Ruginoasa, proiect demarat cu fonduri europene de Consiliul Judetean Iasi.

Valoarea proiectului, de peste 23 milioane de lei, a facut ca mai multe societati sa se inghesuie la licitatie si sa depuna oferte. Cu toate acestea, unii ofertanti s-au declarat nemultumiti de conditiile impuse de catre Consiliul Judetean si au atacat caietul de sarcini la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNJSC).

„Solicitam suspendarea procedurii de achizitie pana la solutionarea fondului cauzei si anularea prevederilor nelegale mentionate in cuprinsul documentatiei de atribuire si in consecinta, obligarea autoritatii contractante la modificarea cerintei nelegale, astfel incat aceasta sa fie pusa in concordanta cu prevederile legale aplicabile in materia achizitiilor publice si prelungirea corespunzatoare a termenului de depunere a ofertelor”, se arata in contestatia formulata de societatea Bilfinger Baugesellschaft m.b.H.

In urma cu cateva zile, CNSC a mai dat o lovitura Consiliului Judetean Iasi, dupa ce a anulat procedura de atribuire catre firma Iasicon SA a lucrarii de extindere a statiei de sortare a deseurilor de la Tutora. Mai multe societati din Iasi si din tara s-au aratat nemultumite de faptul ca CJ nu a atribuit in mod corespunzator aceasta lucrare si au depus un val de contestatii la CNSC. Forul central a admis aceste contestatii si a dispus reluarea procedurii de la etapa evaluarii ofertelor. Valoarea totala a lucrarilor la Tutora era de 90 de milioane de lei, iar initial au fost depuse oferte de la 16 asocieri. „Admite contestatia formulata de catre Grupo Empresarial Magenta in contradictoriu cu judetul Iasi. Dispune anularea raportului procedurii din 2 septembrie 2013 si a tuturor comunicarilor subsecvente ale acestuia”, se arata in doar o parte a deciziei CNSC. Valoarea totala a proiectului privind sistemul deseurilor din judet este de 70 de milioane de euro. Consiliul Judetean ar urma sa asigure circa 20 de milioane de euro din aceasta suma, bani care vor fi imprumutati de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Tir încărcat cu bușteni, blocat pe DN 28A la Moțca

Oana Cordoneanu

Bacăul îi dă o palmă Iașului în scandalul autostrăzii A8. „Vrea să ne bage cuțitul în spate”

Redacția

Primăria Pașcani face din nou angajări, pe posturile neocupate de la Compartimentul Patrimoniu și Contracte!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site