RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Judetul Iasi risca sa piarda zeci de milioane de lei

Contestatii peste contestatii, in jurul unui contract de cateva zeci de milioane de lei, demarat in judetul Iasi. Este vorba de constructia unor statii de sortare a deseurilor la Baltati si Ruginoasa, proiect demarat cu fonduri europene de Consiliul Judetean Iasi.

Valoarea proiectului, de peste 23 milioane de lei, a facut ca mai multe societati sa se inghesuie la licitatie si sa depuna oferte. Cu toate acestea, unii ofertanti s-au declarat nemultumiti de conditiile impuse de catre Consiliul Judetean si au atacat caietul de sarcini la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNJSC).

“Solicitam suspendarea procedurii de achizitie pana la solutionarea fondului cauzei si anularea prevederilor nelegale mentionate in cuprinsul documentatiei de atribuire si in consecinta, obligarea autoritatii contractante la modificarea cerintei nelegale, astfel incat aceasta sa fie pusa in concordanta cu prevederile legale aplicabile in materia achizitiilor publice si prelungirea corespunzatoare a termenului de depunere a ofertelor”, se arata in contestatia formulata de societatea Bilfinger Baugesellschaft m.b.H.

  

In urma cu cateva zile, CNSC a mai dat o lovitura Consiliului Judetean Iasi, dupa ce a anulat procedura de atribuire catre firma Iasicon SA a lucrarii de extindere a statiei de sortare a deseurilor de la Tutora. Mai multe societati din Iasi si din tara s-au aratat nemultumite de faptul ca CJ nu a atribuit in mod corespunzator aceasta lucrare si au depus un val de contestatii la CNSC. Forul central a admis aceste contestatii si a dispus reluarea procedurii de la etapa evaluarii ofertelor. Valoarea totala a lucrarilor la Tutora era de 90 de milioane de lei, iar initial au fost depuse oferte de la 16 asocieri. “Admite contestatia formulata de catre Grupo Empresarial Magenta in contradictoriu cu judetul Iasi. Dispune anularea raportului procedurii din 2 septembrie 2013 si a tuturor comunicarilor subsecvente ale acestuia”, se arata in doar o parte a deciziei CNSC. Valoarea totala a proiectului privind sistemul deseurilor din judet este de 70 de milioane de euro. Consiliul Judetean ar urma sa asigure circa 20 de milioane de euro din aceasta suma, bani care vor fi imprumutati de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Poliţia de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă astfel încât să se evite aglomerarea

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă în Hărmăneștii Noi, Hărmăneștii Vechi și Blăgești

Redacția

Încă două scări de bloc, rămase fără apă! Pășcăneancă: “De 35 de ani am plecat din țară, și m-am întors cu un gust amar. Am bătut în ușa vecinilor, să-și plătească datoriile!”

Ema Roman
Încarcă...