RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Josep Borrell, despre adoptarea Busolei Strategice: ”Suntem în pericol. Şi pentru a face faţă acestuia trebuie să acţionăm/ Războiul din Ucraina a fost un fel de trezire a conştiinţei noastre”

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell a anunţat că în Consiliu a fost aprobat documentul care vizează Busola Strategică a Uniunii Europene, la care s-a lucrat timp de doi ani şi care vizează implementarea unei politici comune de securitate şi apărare, aprobarea acestuia fiind catalogată drept „un punct de cotitură” pentru UE, ca furnizor de securitate. Borrell a menţionat că documentul nu este un răspuns la războiul din Ucraina şi că nu se intenţionează crearea unei armate europene, ci a unei strategii care să permită intervenţia rapidă în situaţii de criză.

„Cred că adoptarea acestui document transmite un semnal puternic de unitate şi vine într-un moment foarte, foarte important, pentru că în mod cert avem nevoie să ne creştem capacităţile de securitate şi apărare. În mod cert nu este un răspuns la războiul din Ucraina, am început lucrul (la acest document – n.r.) în urmă cu doi ani, dar era timpul să probăm această Busolă strategică”, a declarat, luni seară, Josep Borrell, la finalul unei reuniuni a miniştrilor apărării şi de externe din Uniunea Europeană.

Potrivit oficialului Uniunii Europene, Busola strategică confirmă că ţările membre UE pot acţiona împreună şi cu fermitate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

VIDEO Noi imagini cu forțele terestre israeliene care se luptă cu militanții Hamas în nordul Fâșiei Gaza

Redacția

Iohannis, în Chile: Există perspective promițătoare de extindere a relațiilor bilaterale

Redacția

FC Rapid, după ce Dorinel Munteanu a spus că unii suporteri rapidişti sunt „bronzaţi”: Am rămas stupefiaţi şi suntem indignaţi

Redacția
Încarcă...