RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Jaful de la EcoSalubritate: Directorul merge pe banii societății la procesul de la București. Plăți fabuloase pentru reparațiile utilajelor

Prețul serviciilor de salubrizare plătit de cetățeni nu este de ajuns pentru a acoperi activitatea operatorului local de salubrizare, dar cheltuielile și deconturile făcute de directorul Eduard Dumea conduc și ele la dezastrul de la EcoSalubritate.

 

 

  

Un exemplu în acest sens sunt deplasările la București ale acestuia, la procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cel puțin la ultima deplasare, șeful de la EcoSalubritate a plecat la termen, la volanul mașinii de serviciu. Termenul de judecată s-a desfășurat în data de 29 septembrie.

În aceeași seară, Eduard Dumea s-a cazat la un hotel din București. Nu o spunem noi, ci chiar aceasta, prin intermediul unui răspuns oficial, atunci când a fost întrebat următoarele: ”Cu ce ați făcut deplasarea la termenul din data de 29 septembrie de la ÎCCJ București? Dacă ați utilizat mașina de serviciu, aparținând societtății EcoSalubritate, de ce ați făcut acest lucru? Ați fost cazat la un hotel din București în noaptea de 29 spre 30 septembrie, pe banii unității?”.

Răspunsul a fost: ”Da, deoarece a doua zi (30 septembrie) aveam planificată o discuție la ANRSC privitor la modul de aplicare a OUG 58/19 septembrie 2016, am fost cazat în noapte de 29 spre 30 septembrie 2016”, se arată în răspunsul formulat.

Pentru a proteja bugetul instituției, directorul de la EcoSalubritate avea la îndemână și alte variante, decât cele invocate. El ar fi putut merge, pe banii societății, la sediul ANRSC din Botoșani, iar pentru deplasare ar fi utilizat doar banii de combustibil. Sau ar fi putut solicita în scris lămuriri de la șefii instituției de la nivel central.

Nu știm care a fost contravaloarrea cheltuielilor cu masa, cazarea și combustibilul decontate de directorul societății pentru această deplasare și cu cine a discutat la ANRSC București.

Un alt exemplu de cheltuire a banului fără sens este ultima plată angajată de directorul societății. Pentru reparațiile unei compactoare folosite la colectarea gunoiului au fost avizate plăți de aproximativ 80.000 lei. Este vorba despre unul din utilajele vechi, preluate de la RAGCL Pașcani, la momentul la care societatea EcoSalubritate s-a înființat.

Respectivul utilaj, marca Renault, a costat în sistem leasing în jur de 130.000 lei atunci când a fost achiziționat.

Directorul de la EcoSalubritate s-a plâns de foarte multe ori de utilajele din dotare, dar preferă să plătească sume exorbitante pentru reparații, în loc să achiziționeze altele mai performante. Întrebat cât a costat reparația ultimului utilaj dus în service, Dumea ne-a recomandat să facem o cerere de informații în scris, pentru a primi răspunsuri.

Pentru a fi mai expliciți, trebuie spus că pentru un utilaj achiziționat din bugetul societății, folosit la colectarea gunoiului, s-au făcut plăți de aproximativ 14.000 euro. 

Mai mult, societatea a folosit 760.000 lei din creditul aprobat de Consiliul Local pentru achiziția de utilaje, şi cu toate astea a decis să se îndrepte către cele second hand.

  

 

 

 

 

Related posts

Analiza activității ISU Iași în anul 2023

Redacția

Primarul vrea să delege activitatea de administrare și întreținere a cimitirelor. Protopopul Postolachi susține ca Primăria să se ocupe de ele!

Marius Parteni

Cetățenii care au strâns semnături împotriva ApaVital s-au prezentat la audiențe. Primarul susține că nu se mai poate interveni pe semnăturile anulate

Răzvan Grecu
Încarcă...