RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Iustina Berbece – un model pentru copiii din orașul nostru, cu promisiuni de viitoare campioană olimpică! (VIDEO)

Într-o lume în care, în ceea ce privește modelele în rândul copiilor noștri, micul ecran e năpădit de fotbaliști sau de așa-zisele vedete apărute ca ciupercile după ploaie, puțini mai sunt aceia care consideră succesul un rezultat al sacrificiului și al muncii susținute.

 

Din acest motiv, ne-am propus să scoatem în evidență o fetiță despre care avem certitudinea valorii, a faptului că reprezintă un model pentru toți copiii pășcăneni care doresc să facă performanță în sport.

  

Este vorba despre Iustina Berbece, în vârstă de numai 6 anișori, elevă în clasa 0 la Școala „Iordache Cantacuzino” din orașul nostru, care, duminica trecută a ieșit campioană la triatlon, în cadrul competiției zonale de atletism.

Ținută la Iași, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, competiția a reunit copii de clasele I-VIII, din tot județul, care și-au pus la încercare abilitățile fizice și talentul în a demonstra că județul nostru are sportivi valoroși care pot să ne reprezinte la etapa națională de atletism.

Surpriză mare în rândul organizatorilor și a tuturor participanților, atunci când au realizat că la categoria de vârstă C3 (copii născuți anterior anului 2004) pășcăneanca Iustina Berbece i-a subclasat pe toți ceilalți concurenți, câștigând locul I, la toate cele 3 probe de triatlon.

Astfel, la săritura în lungime, fetița a sărit 3, 44 metri, la proba de 50 de metri viteza a scos un timp de 8 secunde și 88 de sutimi, iar la proba de 300 de metri rezistență, a scos un timp de 59 de secunde și 8 sutimi.

Secretul acestui succes răsunător l-am aflat chiar de la micuța sportivă, pe care am surprins-o în timpul antrenamentelor. Ea ne-a mărturisit că pasiunea ei se învârte în jurul unui program de 4 antrenamente pe săptămână, realizate cu maximă seriozitate, în dorința de a deveni cea mai bună, lucru confirmat de mama ei și de antrenorul lotului de copii la atletism, Mihai Vicovanu. 

Dacă nu va avea accidentări și va fi serioasă peste ani, depășind perioada 12-14 ani, când copii încep să se îndrăgostească și să chiulească de la antrenamente, poate ajunge o speranță olimpică”, a declarat Mihai Vicovanu, antrenorul lotului de copii din cadrul CSM Pașcani. 

{flv}diverse/iustina_beceru{/flv}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

“Zumba & Functional Training”- eveniment sportiv la Paşcani

Răzvan Grecu

Prima etapă din returul de campionat al Ligii a III a, are loc mâine. Pășcănenii întâlnesc pe teren propriu pe ACS Bucovina Pojorâta

Răzvan Grecu

Vicecampioni naționali la juniori A1

Răzvan Grecu
Încarcă...