NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Italia: Două persoane de etnie romă au bătut și jefuit un bătrân de 79 de ani, apoi l-au aruncat în mare

Românii Dorel Varga și Stela Gyongyi Rezmuves sunt acuzaţi că au bătut fără milă un bătrân italian de 79 de ani, după care l-au aruncat în mare, unde omul s-a înecat. O primă instanţă l-a condamnat pe bărbat la 25 de ani după gratii, iar pe femeie a achitat-o. Acum, procurorii au contestat decizia și cer închisoare pe viață pentru cei doi.

Crima abominabilă a avut loc în 2015. Giglio Palmo Ciancio a dispărut de acasă în dimineața zilei de 5 august 2015. În acea zi, pensionarul italian s-a întâlnit cu Stela lângă spitalul din Vibo Valentia, apoi au mers împreună la Pizzo. Acolo, bărbatul ar fi fost lovit în ceafă de cei doi români, care l-au deposedat de 800 de euro și de telefonul mobil. Apoi l-au târăt inconştient şi l-au aruncat în mare, în Pizzo Calabro, unde italianul s-a înecat.

Corpul lui Palmo Giglio Ciancio a fost găsit în apă la Marina di Pizzo, cu pantalonii întoarși pe dos și plini cu pietre, cei doi români încercând să simuleze o sinucidere. După crimă, Dorel Varga ar fi folosit cartela din telefonul bătrânului, pentru a rezerva o călătorie spre România, astfel că anchetatorii au putut să dea de urma lor.

Acum, procurorul general al Catanzaro a contestat decizia şi a cerut Curții de Apel Assize să îi condamne la detenţie pe viață pe amândoi, potrivit ilvibonese.it, citat de observatornews.ro. Curtea de Apel din Assize a fost astfel amânată pentru 12 martie pentru începerea discuției părților din proces (acuzație, apărare și părți civile).

  

Varga este apărat de avocatul Giuseppe Di Renzo, în timp ce Stela Gyongyi Rezmuves este asistată de avocatul Antonino Catalano. Parte civilă în proces sunt Domenico Ciancio, fiul victimei, asistat de avocatul Francesco Sorrentino.

gazeta romaneasca

Advertisements

Related posts

BMW X1 pentru Poliția Rutieră din Iași

Redacția

Controale la comercianții din târgurile săptămânale

Redacția

Şi-a riscat libertatea pentru două plăpumi

Teona Gherasim
Încarcă...