NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Israelul a acceptat un armistiţiu propus de Egipt în Fâşia Gaza, pe fondul noii escaladări armate cu gruparea Jihadul Islamic

Israelul a acceptat un armistiţiu propus de Egipt în Fâşia Gaza, pe fondul noii escaladări armate cu gruparea Jihadul Islamic, au indicat duminică surse de securitate egiptene citate de Reuters şi AFP.

Un oficial palestinian a menţionat pentru Reuters că încetarea focului ar urma să intre în vigoare duminică la ora 20.00 (19.00 GMT).

Noua escaladare a confruntărilor între Israel şi Jihadul islamic, cea mai gravă de la războiul-fulger de anul trecut, s-a soldat cu moartea a 31 de palestinieni, inclusiv şase copii, începând de vineri, potrivit France Presse, care citează Ministerul sănătăţii din Gaza.

De la începutul operaţiunii sale vineri, Israelul a asigurat că vizează strict poziţii ale Jihadului Islamic, raportând eliminarea a 15 combatanţi ai acestei grupări, potrivit armatei israeliene. Forţele israeliene au anunţat de asemenea arestarea în două zile a circa 40 de membri ai grupării respective în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de statul israelian, conform AFP.

Advertisements
Advertisements
  

Ca represalii la raidurile asupra Fâşiei Gaza, gruparea palestiniană a lansat zeci de rachete asupra teritoriului israelian, cele mai multe dintre ele fiind interceptate de scutul antirachetă israelian. Doi israelieni au fost răniţi uşor de schije, potrivit serviciilor de intervenţi

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cadoul neprețuit oferit de un medic român înainte de a pleca din țară

Redacția

A murit regizorul Sergiu Nicolaescu

Redacția

Iohannis: Sprijinul SUA înseamnă prosperitate şi garanţia că România nu se întoarce într-o sferă de influenţă estică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site