NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Isărescu: Creşterea salariilor este inevitabilă în România, dar trebuie făcută prudent, câte puţin

Creşterea salariilor este inevitabilă în România, în contextul integrării europene, însă “concubinajul” acesteia cu reducerea taxelor trebuia evitat, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, adăugând că ar fi bine ca veniturile să urce “câte puţin”, prudent, pentru a nu fi reduse ulterior.

  

 

“În România, în condiţiile adâncirii integrării, a libertăţii mişcării forţei de muncă, cred că este inevitabilă creşterea salariilor. Din acest motiv şi pentru că vedem această majorare de salarii ca un lucru pe care niciun guvern nu va putea să-l evite decât cu mari riscuri, politice, sociale dar şi economice, am considerat că relaxarea fiscală este exagerată şi nu foarte prudentă. Uitaţi, se întâmplă ceea ce nu este de dorit, două lucruri care nu este bine să intre în concubinaj au intrat, creşteri mari de venituri concomitent cu reduceri importante de impozite”, a declarat Isărescu într-o conferinţă de presă, organizată după o şedinţă de politică monetară.

Un risc pentru anul 2016, un an electoral, ar fi ca autorităţile să dea prea mult, a spus Isărescu.

Citește articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator 10.01.2017

Redacția

49 de ani de la construcţia primei autostrăzi din România. După calculele lui Ceauşescu, azi ar fi trebuit să avem peste 3.000 de kilometri de drum rapid

Redacția

Anunț Delgaz Grid 30 aprilie 2020 / 2

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site