NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Isărescu: Creşterea salariilor este inevitabilă în România, dar trebuie făcută prudent, câte puţin

Creşterea salariilor este inevitabilă în România, în contextul integrării europene, însă “concubinajul” acesteia cu reducerea taxelor trebuia evitat, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, adăugând că ar fi bine ca veniturile să urce “câte puţin”, prudent, pentru a nu fi reduse ulterior.

  

 

“În România, în condiţiile adâncirii integrării, a libertăţii mişcării forţei de muncă, cred că este inevitabilă creşterea salariilor. Din acest motiv şi pentru că vedem această majorare de salarii ca un lucru pe care niciun guvern nu va putea să-l evite decât cu mari riscuri, politice, sociale dar şi economice, am considerat că relaxarea fiscală este exagerată şi nu foarte prudentă. Uitaţi, se întâmplă ceea ce nu este de dorit, două lucruri care nu este bine să intre în concubinaj au intrat, creşteri mari de venituri concomitent cu reduceri importante de impozite”, a declarat Isărescu într-o conferinţă de presă, organizată după o şedinţă de politică monetară.

Un risc pentru anul 2016, un an electoral, ar fi ca autorităţile să dea prea mult, a spus Isărescu.

Citește articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Caz revoltător în Iaşi. Copil de 4 ani în comă alcoolică, lângă părinţii beţi

Redacția

Secretul clementinelor din supermarketuri.

Redacția

Comisia Europeană raportează costuri suspecte în capitolul „Digitalizare” din PNRR-ul României. Ce reproşuri mai aduc oficialii europeni DOCUMENT

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site