RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Irlanda a relaxat, de sâmbătă, majoritatea regulilor pentru limitarea pandemiei de COVID-19. „Nu mai este justificat să menținem restricțiile”

Irlanda este, începând de sâmbătă, cel mai aproape de „vechea normalitate” de dinaintea pandemiei de COVID-19, scrie presa locală, în acord cu politica a altor guverne are au anunțat că vor să renunțe la anumite măsuri dure, cum ar fi obligativitatea certificatului digital sau la portul măștii în anumite instituții.

Premierul Irlandei, Michael Martin, a anunţat vineri, 21 ianuarie, ridicarea, începere cu ziua de sâmbătă, a majorităţii restricţiilor sanitare impuse pentru a gestiona pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul a citat un raport recent care confirmă că rata de infectare este în scădere şi că toţi indicatorii pe care autoritățile își bazează deciziile se îndreaptă în direcţia bună. „Am depăşit furtuna  Omicron”, a afirmat bucuros, subliniind că „nu mai este justificat să menţinem majoritatea restricţiilor actuale”, notează AFP, citat de ziare.com.

VIDEO | Un cutremur de 6,6 grade a zguduit Japonia. Ce au raportat autoritățile

  

22 Jan, 10:45 | Știri externe

Mircea Geoană, după ce Moscova a cerut ca NATO să-și retragă trupele din România și Bulgaria: „Nu este treaba Federației Ruse”

21 Jan, 19:34 | Știri externe

Reacția MAE după afirmațiile diplomației ruse privind prezența NATO în România: Solicitarea este inadmisibilă și nu poate face obiectul unei negocieri

21 Jan, 19:30 | Știri externe

„Oamenii sunt fiinţe sociale, iar noi, irlandezii, suntem chiar mai mult decât majoritatea oamenilor!”

În Irlanda, care are o populaţie de 5 milioane de locuitori, aproape 90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi – 3,6 milioane cu două doze și aproape 240.000 cu vaccin într-o singură doza.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

BCE va evalua în martie datele economice, dar șansele diminuării dobânzilor sunt reduse /”Lupta contra inflației nu s-a încheiat încă”

Redacția

CIFRE ALARMANTE. Numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut cu 300% în 2023

Redacția

Caricaturistul suedez Lars Vilks care l-a desenat pe profetul Mahomed cu corpul unui câine a murit într-un accident de maşină. Artistul trăia sub protecţia poliţiei

Redacția
Încarcă...