NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ion Moțatu a avut dreptate: în Moinești și Târgu Ocna sunt contracte individuale la apă! Primarii de acolo mai grijulii cu cetățenii lor, decât Dumitru Pantazi! (AUDIO)

Primarii localităților Moinești și Târgu Ocna confirmă că operatorul de apă – canal, Compania Regională de Apă Bacău, are încheiate contracte individuale cu proprietarii de apartamente. Conform celor doi edili, procedura de contractare, chiar dacă nu este pe placul operatorului, a fost impusă prin negocierile de dinaintea delegării serviciului către operatorul băcăuan.

„Toate contractele pe care Compania de Regională de Apă Bacău le are în Moinești sunt cu persoane fizice, respectiv proprietari de apartamente din condominii și cu persoane juridice. Furnizorul serviciului citește apometrele, și-n baza citirilor se facturează. Atât timp cât ceilalți operatori de gaz, electricitate, etc., își gestionează singuri această problemă a contractelor individuale, am considerat normal ca și compania de apă să facă același lucru. Discuțiile care au avut loc atât în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău cât și împreună cu operatorul, au condus la acest rezultat: contracte individuale”, a explicat Viorel Ilie, primarul municipiului Moinești.

  

Același lucru s-a întâmplat și la Târgu Ocna, localitate care pe lângă contractele individuale a impus ca facturarea să se facă la prețul hotărât de Consiliul Local, nu la cel unic al operatorului regional.

„Compania Regională de Apă Bacău are contracte cu fiecare apartament în parte. Noi nu avem Asociații de Proprietari. Am considerat că trebuie să existe relație contractuală directă între prestatorul de servicii și beneficiarul acestora, fără intermediari. Când a venit CRAB-ul a găsit această situație. Cred că este mult mai corectă și normală, ca atunci când unul nu plătește, să sufere numai el, nu toată scara. Acum operatorul încearcă să facă Asociații și să facă contract cu ele, ca să vândă apa la intrarea în bloc,” a declarat Ștefan Șilochi, primarul orașului Târgu Ocna.

{youtube}OjW6me2BM-A{/youtube}

De altfel, grija celor doi primari față de locuitori este principalul factor ce a determinat operatorul băcăuan să accepte contractele individuale. În timp ce primarul Dumitru Pantazi se dă la o parte și lasă operatorul regional ApaVital să facă ce vrea în municipiu, primarii din Moinești și Târgu Ocna se implică activ pentru ca cetățenii să nu rămână fără apă sau ca ei să plătească servicii la prețuri rezonabile.

„Am avut cazuri în care pentru un datornic voiau să întrerupă apa pe toată scara. Dar din discuțiile pe care le avem reușim să eliminăm aceste lucruri. Pentru că acolo unde sunt probleme sociale putem veni și noi cu un ajutor social pentru ca apa să nu se întrerupă. Dânșii când vor să întrerupă, trimit o adresă la noi pe care o analizăm și încercăm să nu se taie apa la toată scară. Apometrele sunt montate în interiorul apartamentelor și sunt citite de operator. Proprietarii au obligația să permită citirea lor. Nu-și mai permite nimeni să aibă pierderi”, a descris colaborarea cu operatorul regional, primarul orașului Târgu Ocna.

Cele povestite de cei doi primari sunt întărite de o declarație dată de purtătorul de cuvânt al  Companiei Regionale de Apă Bacău, Mihai Marin, care a explicat că în Buhuși, Moinești și Târgu Ocna la apartamentele din blocuri sunt încheiate contracte individuale deoarece nu sunt Asociații de Proprietari.

Toate aceste declarații contrazic cele apărute la Bit TV conform cărora Ion Moțatu a dezinformat și manipulat opinia publică atunci când a afirmat că în Moinești, Târgu Ocna și Buhuși sunt contracte individuale pentru serviciile de apă la locuitorii apartamentelor din bloc.

În cursul zilei de luni vom încerca să luăm legătura și cu primarul din Buhuși pentru a proba cele afirmate de purtătorul de cuvânt al Companiei Regionale de Apă Bacău.

Citește și:{loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Suburbia Boșteni: Ploaia căzută ieri conține un praf galben suspect! (VIDEO)

Marius Parteni

Directorul RAGCL Pașcani liniștește clienții:”Nu rămânem fără gaz atâta timp cât ne achităm cu toții facturile”

Marius Parteni

Administratorul public, Gică Zanet, nemulţumit de salariul net de 5.600 de lei pe care-l câştigă în Primărie! Cum comentezi? (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site