RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, de ziua Eroilor: Avem datoria morală să cinstim memoria eroilor noștri și să-i onorăm cu înaltă prețuire

Președintele României a declarat la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Eroilor că eroii căzuți pe câmpurile de luptă din cele două războaie mondiale sunt „cei care au trecut prin ororile acelor vremuri și au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea și reîntregirea țării”.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Arhivă

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Arhivă

„Ne-am reunit astăzi, cu emoție și respect, de Ziua Înălțării Domnului, pentru a-i comemora pe toți cei care și-au dat viața în numele idealurilor noastre naționale. Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava evocă jertfa soldaților români căzuți pe câmpurile de luptă în cele două conflagrații mondiale. Ei sunt cei care au trecut prin ororile acelor vremuri ale istoriei și au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea și reîntregirea țării”, a transmis președintele Klaus Iohannis de ziua Eroilor, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

  

Șeful statului a subliniat că este responsabilitatea noastră, a generațiilor de acum, să nu uităm crimele împotriva umanității comise atunci, să ne asigurăm că greșelile trecutului nu vor fi repetate și să construim o lume a păcii.

„În fiecare an, marcarea acestei zile reprezintă un emoționant prilej pentru a aduce un pios omagiu tuturor eroilor neamului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum se combate Covidul în China: Testare masivă la Beijing după descoperirea unor cazuri de infectare

Redacția

Negocierile privind măsurile de austeritate, tot în impas. Ce a mai hotărât Coaliția | SURSE

Redacția

Soțul șefei DIICOT, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Redacția
Încarcă...