NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Directorul Spitalului Județean Sibiu a demisionat „din motive personale” chiar în timpul anchetei

Liliana Coldea, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a demisionat miercuri din funcție, chiar în timpul anchetei efectuate de către Corpul de Control al Ministerului Sănăţii.

„Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, potrivit Mediafax.

Demisia directorului Liliana Coldea fusese cerută încă de vineri de vicepremierul Raluca Turcan, însă până acum nu a renunţat la funcţie.

Aseară, președintele Klaus Iohannis spunea despre situația de la Sibiu, în contextul deciziei întârziate de a impune carantina, că „acolo lucrurile s-au mișcat prea încet”.

„Persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient”, a completat șeful statului, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este principalul spital public care tratează sibienii adulţi cu COVID-19. Aici există şi cele mai multe locuri la ATI, 12, două staţii de oxigen, Secţie Clinică de Boli Infecţioase, principala Unitate de Primiri Urgenţe şi trei aparate de testare PCR, din care funcţionează în prezent două.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România cu cea mai mare rată de infectare, de 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu rata a crescut la 13,63 marţi, în a doua zi de carantină, informează Prefectura.

digi24

Advertisements

Related posts

Județul Neamț cere să intre în carantină la granița cu județul Suceava

Redacția

Anul 2012, printre cei mai caldurosi din Romania. 2013 ar putea depasi recordul

Redacția

Semnal de alarmă pentru persoanele dependente, rămase fără asistenţă medicală

Redacția
Încarcă...