NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Iohannis, cea mai dură ieşire electorală: Ponta confundă universitatea cu caminul cultural. Nu doreşte la Timişoara, ne putem întâlni la Facultatea unde şi-a luat doctoratul

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de turul al doilea al prezidenţialelor, Klaus Iohannis are cea mai dură ieşire electorală de până acum. După ce premierul a refuzat o confruntare la Universitatea de Vest din Timişoara, cerându-i lui Iohannis să vină în studioul televiziunilor de la Bucureşti, liderul PNL susţine că premierul „confundă universitatea cu căminul cultural”.

„Daca nu doreşte Universitatea de Vest, nicio problemă. Putem să venim la Univrsitatea Bucureşti, la Facultatea de drept, unde, domnule Ponta, v-aţi luat doctoratul. Nicio problemă, orice se poate”, a spus Iohannis. De asemenea, liderul PNLs-a referit şi la controalele de la primăria Sibiu în cazul retrocedărilor. „Multi au crezut că pot veni la Sibiu să caute ceva şi sa mă şantajeze. Ghinion, cum m-am mai exprimat, n-a fost aşa”, a spus el.

Klaus Iohannis îi răspunde dur lui Victor Ponta după ce acesta i-a transmis că va participa la dezbateri unul la unul înaintea turului II doar dacă aceastea se vor desfăşura în platourile a patru televiziuni din Bucureşti.

  

„ Nu mi s-a părut just pentru că nu pot să accept această atitudine de infatuare din partea unui candidat. Nu mi s-a părut chiar corect. Media nu sunt doar patru televiziuni de ştiri, media înseamnă foarte mult în România, îmi imaginez o dezbatere publică, pe o platformă publică, unde indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de ştiri sau cel mai anti-Iohannis blog să aibă aceleaşi şanse. (…) Am avut o invitaţie trimisă de la Universitatea de Vest din Timişoara. Am spus că acel loc mi s-ar părea excelent, Timişoara la 25 de ani după revoluţie, dar domnul Ponta confundă Universitatea cu căminul cultural la nivelul domniei sale de doctorat. Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, nicio problemă, putem să venim la Babeş Bolyai , putem să mergem la Universitatea din Bucureşti, putem să mergem la Facultatea de Drept, unde, domnule Ponta, v-aţi luat doctoratul. Niciun fel de problemă, orice se poate”. a spus Iohannis. .

Cea mai recentă invitaţie pentru o dezbatere electorală a venit din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Rectorul Marilen Pirtea a propus ca o astfel de confruntare între Klaus Iohannis şi Victor Ponta să aibă loc în Aula Magna a universităţii. Dacă liderul ACL a acceptat, destul de rapid, invitaţia, punctând faptul că se împlinesc 25 de ani de la Revoluţie, candidatul PSD a preferat, mai degrabă, să meargă la televizor.

În viziunea lui Victor Ponta, însă, ar trebui să aibă loc patru dezbateri, fiecare la câte un post de televiziune: luni la România TV, marţi la Realitatea TV, miercuri la B1 TV şi joi la Antena 3, fiecare de câte 90 de minute. De altfel, premierul a aranjat deja cele patru apariţii televizate. În cazul în care Iohannis nu va da curs invitaţiei, pe care, de altfel, liderul ACL a evitat-o, Victor Ponta a spus că va participa singur la respectivele emisiuni.

Conform unei tradiţii mai vechi, şi televiziunea publică a lansat o invitaţie celor doi candidaţi pentru o dezbatere electorală, care ar putea avea mai mulţi moderatori de la toate televiziunile. În viziunea şefului TVR, dezbaterea ar putea fi organizată la Parlament. Temele de dezbatere pe care Stelian Tănase le-a propus ar putea fi atribuţiile preşedintelui şi probleme de politică externă şi de politică internă.

Printre primii care au cerut o dezbatare între candidaţi au fost cei de la Institutul de Politci Publice. Încă dinaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, IPP a lansat ideea unei dezbateri între primii şase candidaţi la alegerile prezidenţiale. Reprezentanţii IPP s-au lovit însă de refuzul lui Victor Ponta, care a spus că va participa la această confruntare doar dacă vor fi prezenţi toţi cei 14 candidaţi. În acest sens, IPP a lansat invitaţii către toţi competitorii, însă Călin Popescu Tăriceanu a refuzat, pretextând că „programul nu-i permite să participe”. În sens logic, cum nu puteau fi prezenţi toţi cei 14, Victor Ponta nu a dat curs invitaţiei, aşa că IPP a anulat.

Klaus Iohannis a mai spus, joi, în conferinţa de presă de la Cluj-Napoca, că imunitatea prezidenţială va fi primul lucru la care va renunţa în momentul în care va câştiga alegerile. „Voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care se referă la imunitatea preşedintelui”, a dat asigurări Iohannis, care a vorbit şi despre felul în care imunitatea parlamentarilor poate împiedica bunul mers al justiţiei.  „Voi fi garantul statului de drept şi a justiţiei independente. Sunt total împotrivă şi nu voi accepta o lege a amnistiei şi graţierii aşa cum este ea gândită în sertarele pesediste. (…) Nu voi graţia niciodată un politican condamnat pentru fapte de corupţie”.

„Îmi permit astăzi să afirm că domnul candidat Victor Ponta este un pericol penru România. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru democraţia din România prin modul în care ştie să conducă PSD, prin felul cum reacţionează la probleme societăţii şi prin felul în care vrea să deturneze natura problemelor. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia românească, promite pomeni electorale în stânga şi în dreapta, dar este incapabil să prezinte un proiect de buget pentru anul 2015”, a acuzat candidatul ACL la preşedinţie.

sursa gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

ȘEDINȚĂ CL PAȘCANI, 29 OCTOMBRIE 2015: SITUAȚIA RAGCL, TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE ȘI RECTIFICĂRI BUGETARE APROBATE (VIDEO)

Redacția

Primăria refuză să spună cât plătesc partidele politice pentru bannerele afișate în Pașcani

Marius Parteni

PSD nu vrea referendum, dar şochează cu viziunea lor privind situaţia reţelelor de apă şi canalizare din Paşcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site