NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

“Cu ghiozdanul în spate” au fost premiați astăzi elevii Colegiului Național Mihail Sadoveanu

Activitățile desfășurate la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” în aceste zile sunt diverse, iar noutatea adusă de cadrele didactice conține noi viziuni asupra lecturii sadoveniene. 

Trei cadre didactice de limba franceză a Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani au organizat astăzi două activități culturale prin care au evidențiat importanța acestei limbi declarate una dintre cele mai romantice de pe Glob.

De la ora 10.30, la sala 27 a avut  loc concursul de creație literară și eseuri sub denumirea “Mon Automne Pas Si Monotone”, iar două ore mai târziu, în aceeași sală au fost premiați elevii cu rezultate excelente. Ziua a fost încununată în cadrul acestei manifestări de apariția primei reviste școlare în limba franceză.

Catedra de limba franceză a Colegiului Național “Mihai Sadoveanu” a propus pentru Zilele Școlii două activități importante, respectiv Concursul Mon Automne Pas Si Monotone , unde copii au participat la un concurs în clasă și au exprimat părerile și ideile în limba franceză pe o temă dată și de asemenea au pregătit o serie de eseuri și poezii acasă care au fost astăzi jurizate de către profesorii Catedrei de limba franceză. A doua  activitate propusă de liceul nostru a fost lansarea revistei Sac a Dos, care s-ar traduce prin <Cu ghiozdanul în spate>, iar această revistă conține creațiile elevilor din acest liceu din toate clasele, iar cadrele didactice au contribuit și ele într-o oarecare măsură. Scopul nostru este promovarea limbii franceze, antrenarea elevilor în activități care să-i stimuleze”, ne-a declarat Anca Aparaschivei, profesor de limba franceză la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”.

Nu doar profesorii acestei instituții de învățământ sunt încântati de apariția revistei, ci și elevii, care declară că dragostea pentru francofonie a venit treptat, în urma diferitelor activități în care s-au implicat, fiind antrenați de către personalul educativ.

Fac parte din clasa a X-a B a acestui colegiu și sunt mândră să învăț la profilul filologie intensiv franceză. Consider că pentru toți franceza a părut destul de grea la început, dar cu timpul, în urma activităților desfășurate alături de profesorii noștri am început să o iubim. De asemenea ne bucurăm de această lansare a revistei în limba franceză care conține foarte multe informații de cultura și civilizația țării, dar și creații ale colegilor de liceu”, ne-a declarat  Diana Lazăr, elevă în clasa a X-a B la Colegiul Național Mihail Sadoveanu.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Tinerii pașcăneni invitați să devină arhitecții orașelor inteligente ale viitorului

Redacția

Universitatea Tehnică din Iași investește aproape două milioane euro în modernizarea clădirii unei facultăți

Redacția

Balul Gospodarilor – un eveniment special organizat de elevii de la Liceul Moldova din Târgu Frumos

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site