NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investiţie majoră pe tronsonul Gura Bîdiliţei – Criveşti – Vânători

Vești bune pentru locuitorii comunei Vânători. În urma eforturilor administrației locale de luna trecută, au început lucrările la tronsonul de drum Gura Bîdiliţei – Criveşti – Vânători. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi anunţă că a demarat investiţia ce presupune realizarea mai multor lucrări a căror termen de execuţie este de 24 luni.

 

 

Vorbim despre o lucrare finanţată de la bugetul de stat, după cum precizează Antoneta Manolache, şef serviciu al DJADP Iaşi.“Este o lucrare finanţată de la bugetul de stat, sunt 9.032 km care se execută din Gura Bîdiliţei – Criveşti – Vânători. Am demarat procedurile de execuţie a lucrărilor, avem pentru anul acesta aproximativ 7 milioane lei alocate, iar dacă se va executa mai mult, se va deconta totalitatea lucrărilor care se execută”.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în ziua de 20.06.2016, iar firma care se va ocupa de execuţia acestora este SC Geiger Transilvania SRL.

În primă fază se lucrează la podul dinspre drumul care vine de la Lespezi, dar şi la podeţe. Când acestea vor fi finalizate, se va trece la partea carosabilă care va fi pregătită pentru asfaltare.

“Deocamdată se lucrează la podeţe, ca să asigurăm hidraulica, şi lucrăm la podul dinspre drumul care vine de la Lespezi unde deja s-au turnat coloanele şi radierele. Ulterior se va turna stratul de  bază, stratul de asfalt, stratul de piatră spartă şi mixtura”, a mai precizat reprezentantul DJADP.

Valoarea contractului se ridică la 11.031.241 lei. Investiţia va fi, fără îndoială, primită cu bucurie de către locuitorii comunei Vânători, şi cei din satele componente.

 

 

Advertisements

Related posts

Șefii Primăriei nu vor să susțină financiar proiectul privind reabilitarea subsolurilor blocurilor! Cum comentați?

Marius Parteni

Primăria verifică declarațiile proprietarilor de garaje. Iată noile condiții impuse!

Marius Parteni

Pintilie îi transmite primarului Pantazi că cetățenii solicită mai multe coșuri de gunoi!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site