NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Într-un oraș din Vaslui se iau în calcul orele online după ce primarul liberal a cerut școlilor economie la facturile de energie

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea cursurilor în sistem online şi hibrid sau diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor.

Documentul a fost făcut public de deputatul Eduard Popica (PSD), care într-o postare pe pagina sa de Facebook i-a solicitat edilului să nu „îngroape” şcoala bârlădeană şi să facă din educaţie un domeniu prioritar.

Advertisements

„Primarul Bârladului, conducătorul unui municipiu cu tradiţii solide în domeniul culturii şi al educaţiei, dă o lovitură de graţie şcolii bârlădene propunând conducerilor unităţilor de învăţământ „să stingă lumina” şi să treacă procesul de învăţământ în „online”, întrucât s-au cam terminat bănuţii şi nu va avea cu ce să deconteze facturile la utilităţi, în condiţiile în care atât premierul, cât şi ministrul Energiei sunt colegii domniei sale de partid. Cu toţii am realizat dimensiunea pierderilor suferite de către şcoală şi educaţie în urma experimentului „şcoala online” din pandemie. Primii care ar trebui să pună umărul la reinstaurarea normalităţii, la recuperarea pierderilor suferite de către şcoală sunt autorităţile locale. Domeniul educaţiei ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră, domnule primar! În numele părinţilor copiilor din Bârlad vă solicit imperativ să nu îngropaţi şcoala bârlădeană,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat

Redacția

Comisia juridică a Camerei a votat pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru al Agriculturii: „Sunt convins că adevărul va ieşi la iveală”

Redacția

Digi24. VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site