NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce probleme pot întâmpina cei care călătoresc cu avionul sau maşina mai mult de şase ore. Dr. Cătălina Trifan: „Risc de tromboze venoase”

Medicul primar în medicină internă, şef al Secţiei de Medicină Internă în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, dr. Cătălina Trifan, a transmis în cadrul unei emisiuni ce probleme pot întâmpina cei care călătoresc pe distanţe lungi cu avionul sau maşină. Medicul susţine că cei care se deplasează o perioadă lungă de timp pot avea risc de tromboză venoasă.

„Este un factor de risc legat de deplasările cu avionul peste şase ore, dar nu la pacienţii care nu au un istoric legat de asta”, a spus medicul Cătălina Trifan.

Dr. Cătălin Trifan, despre cei care călătoresc foarte mult: „Risc de tromboze venoase”

Medicul Cătălina Trifan a discutat care sunt riscurile la care se supun persoanele care călătoresc pe distanţe lungi cu avionul sau maşină. Specialistul în medicină internă afirma că pacienţii care se deplasează mai mult de şase ore pot fi diagnosticaţi cu tromboza venoasă. De asemenea, cei care au mai avut probleme au risc şi mai mare de dezvoltare. În acest caz, se recomandă tratamentul înainte de călătorie.

Advertisements

„Se ia un anticoagulant înainte de a se urca în avion, dacă e o cursă foarte lungă. La fel şi dacă este o călătorie lungă cu autoturismul”, a precizat dr. Cătălina Trifan la dcnews.ro.

  

Mai mult decât atât, dr. Cătălina Trifan a făcut precizări şi pentru cei care nu au un istoric în ceea ce priveşte tromboza venoasă, însă ei au fost diagnosticaţi ulterior.

continuare pe bzi.ro

Advertisements

Advertisements
Advertisements

Related posts

Postul de manager al Spitalul CF Pașcani a fost scos la concurs

Oana Cordoneanu

17 județe sunt în scenariul verde după ultimul bilanț COVID-19. Scăderi semnificatice la numărul de noi infectări și de decese

Redacția

Ciucă, despre ridicarea restricțiilor: După 15 februarie vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate

Redacția
Încarcă...