RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Întâlnire între liderii PSD și AUR. Ce a discutat Vasile Dîncu cu George Simion și ce șanse are o majoritate PSD-AUR

În timp ce negocierile dintre PNL-USR PLUS și UDMR s-au blocat la împărțirea funcțiilor, liderii PSD s-au pus la masa discuțiilor cu AUR, partid care a intrat în Parlament și cu care ar putea colabora în viitorul legislativ. Potrivit informațiilor Gândul.ro, președintele AUR, George Simion, a avut o discuție cu președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. În fotografiile prezentate de publicație apare și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu are legătură cu consultările. Am vorbit despre un studiu IRES în care am pus întrebări despre AUR. Nu am vorbit despre susținere pentru că nu ne-ar ajunge oricum. De asemenea, nu pot lucra la modernizarea structurii si brandului PSD în coaliție cu AUR. Ar fi un sacrificiu inutil dacă nici măcar nu poți face o coaliție de guvernare. Îl cunoscusem mai demult pe Simion, când era student”, a declarat Vasile Dîncu, pentru Digi24.ro.

De asemenea, președintele Consiliului Național al PSD susține că la întâlnirea cu George Simion nu a participat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Domnul Ciolacu a trecut mai târziu pe la mine, nu a participat la această întâlnire”, a mai spus Dîncu, pentru Digi24.ro.

  

Întâlnirea dintre Vasile Dîncu și George Simion a avut loc vineri, în jurul prânzului, la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES, institut coordonat de Dîncu, potrivit informațiilor Gândul.ro.

Cum ar putea PSD să facă majoritate cu AUR

Potrivit mandatelor repartizate după alegerile parlamentare, PSD are 157 de parlamentari, iar AUR are 47. În total, cele două partide ar strânge în Parlament 204 voturi, cu 30 de voturi mai puțin decât necesarul pentru învestirea unui guvern.

Totuși, cele 30 de voturi ar putea veni de la UDMR, care însă se află în negocieri cu PNL și cu USR PLUS pentru constituirea unei majorități de centru dreapta.

După alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu nu a exclus o colaborare cu AUR.

„Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL.
Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice”,
a declarat pe 6 decembrie, Marcel Ciolacu, la Digi24. 

La consultările de luni, PSD merge la Palatul Cotroceni cu propunerea de premier Alexandru Rafila.

digi24

Related posts

Kit de siguranță pentru toți observatorii independenți din secțiile de votare

Redacția

“Iarna Românilor”, campanie a liderilor AUR Iași, la nivel de Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni

48 de lideri PNL vor cu PSD: Emil Boc, Rareș Bogdan, Lucian Bode și mulți alții

Redacția
Încarcă...