Oamenii politici din Pașcani au opinii diferite față de ceea ce se întâmplă în țară la momentul actual. Unii atrag atenția asupra faptului că este posibil să avem parte în aceste zile de un scenariu asemănător celui de la Revoluția din 1989, alții afirmă că vocea străzii trebuie ascultată.
Ioan Danu, consilier din partea PC, este cel care atrage atenția asupra celor întâmplate la Revoluția din 1989.
„Sunteți prima televiziune care a dorit un punct de vedere referitor la ceea ce se întâmplă. Nu putem trece peste faptul că un prim ministru și-a dat demisia. În opinia mea, din capul locului se vede că a plecat cu un șut în fund. Referitor la ceea ce se întâmplă acum, este un fenomen ireversibil, putem spune Revoluția a început. Este momentul să nu repetăm ceea ce s-a întâmplat în 1989 când eșaloanele 2,3,4 ale Partidului Comunist, au luat puterea în România. S-au infiltrat în toate instituțiile statului, sunt niște găști de infractori. Societatea civilă dorește o schimbare a actualei clase politice. Sunt sigur că se găsesc destule repere care să ne reprezinte în instituții, justiție, și România își dorește o altă perspectivă la ora actuală. Societatea civilă a fost mereu la vot, a ales, dar de fapt s-a văzut o mare diferență între clasa politică și societatea civilă. După ce s-au văzut la putere s-au considerat un fel de stăpâni ai noștri, ori societatea civilă nu are nevoie de stăpâni. Noi am pus niște oameni să muncească acolo, nu să ne conducă”, ne-a declarat Ioan Danu, consilier PC.
Sorin Olariu, liderul PMP, crede că a ajuns corupția la un nivel foarte înalt.
„Referitor la situația actuală din țară, este una complicată, până la urmă și așteptată, pentru că nu se mai putea merge mult timp în halul ăsta. S-a ajuns chiar să fim disperați, și cei din societatea civilă și din economie. Corupția a ajuns la un nivel foarte înalt. Bătaia de joc față de banul public nu are margine. Noi din economia reală ne luptăm nu numai cu lipsurile care sunt, dar trebuie să luptăm și cu corupția”, ne-a precizat Sorin Olariu, lider PMP Pașcani.
Tânărul consilier Codrin Toma a fost mult mai tranșant și nu s-a ferit să îi atace pe toți cei care au făcut diferite declarații legate de tinerii care se aflu în club Colectiv din București.
„Sunt de acord cu ce fac oamenii acolo. Este clar, corect, trebuie să se întâmple, să dispară cei cu alte idei, decât cele pentru progres și oameni. Este ciudat că nu se înțelege care este exact menirea omului politic. Nici într-un caz ce vor ei să facă, să schimbe un Guvern dintre aceeași oameni. Dar asta este situația. Însă sunt pentru mișcarea străzii. Este importantă atâta timp cât este pornită dintr-un sentiment sincer. Dacă mișcarea străzii are o conotație pur politică nu mă interesează, ci doar dacă este o acțiune civică. Sunt de acord cu ce vor tinerii, din întâmplare este aceeași muzică pe care o ascult și eu. Nici într-un caz nu trebuie să îmi dea nimeni acordul nu știu ce popă ca să mă duc într-un club. Atâta timp cât se respectă legile și normele de protecție a oamenilor care intră acolo, poate fi și club de manele. Nu trebuie făcută diferențiere în funcție de ce muzică ascultă omul. Sunt inepții ceea ce se scrie și pe Facebook, și ce apare și la televizor. Din păcate s-a ajuns ca de la o formație de muzică rock, să moară oameni ca să își dea seama isteții ăia de la Primării că în principal trebuie să avem grijă de ce este acolo, nu despre ce se întâmplă, dacă are acordul Patriarhiei, dacă nu știu ce fericit este de acord cu ce se întâmplă într-un club”, ne-a declarat Codrin Toma, consilier PSD.
Gabriela Nedelcu, care a fost și deputat în Parlamentul României în legislativul 2004-2008. este de părere că vocea străzii trebuie să fie un punct de plecare spre reconstrucția națiunii.
„Consider că evenimentele care se petrec în aceste zile, au o mare importanță pentru noi ca popor și pentru țara noastră. Societatea civilă a reacționat prompt, datorită acumulării în timp a unor mari nemulțumiri, care pleacă din sărăcie, dintr-un grad mare de corupție. Asistăm în ultimul timp la niște dezvăluiri făcute de procurorii DNA care ne determină să spunem ce s-a întâmplat cu această țară. Evenimentul tragic petrecut în acel club din București, consider că a fost flacăra care a izbucnit, și a dat suflul societății civile actuale. Este foarte importantă vocea din stradă și trebuie să fie un punct de plecare ca și construcție a noastră ca popor, ca și societate. Din păcate asistăm la corupție la nivelul tuturor sistemelor din țară. Educația suferă, salariile sunt foarte mici, familiile au fost nevoite să plece la muncă în străinătate. Toate acestea s-au acumulat, în timp. Prioritatea națională și reclădirea societății noastre trebuie să vină prin alocarea de fonduri, reconstruirea sistemului educațional și sănătatea”, ne-a precizat Gabriela Nedelcu, consilier PSD.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}