NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Incredibil! AgroComplex se folosește în procesul cu Primăria de expertiza însușită și plătită de Consiliul Local! Primăria nu are avocat!

Situație foarte periculoasă pentru aleșii locali care au aprobat în 2014 expertiza extrajudiciară conform căreia firma AgroComplex Lunca Pașcani S.A. nu datorează niciun ban bugetului local.

Aceasta este folosită de firma primarului Dumitru Pantazi, în procesul în care municipalitatea îi solicită 2,5 milioane de lei, pentru a demonstra magistraților că datoria cu pricina nu există. Adică din bugetul local s-au achitat 12.000 de lei pentru a se contracta serviciile unui expert, care mai apoi sunt folosite în interesul firmei primarului.

Avocații AgroComplex vor să arate că deși Consiliul Local Pașcani le solicită această sumă, același consiliu și-a însușit o expertiză și a trasat sarcina ca cele rezultate din ea să fie transcrise în contabilitatea instituției. Cu alte cuvinte, aleșii locali pe de o parte solicită în instanță suma de 2,5 milioane de lei, iar pe de altă parte emit o hotărâre prin care își dau acordul ca această datorie să fie ștearsă conform raportului de expertiză.

Mai mult, deși procesul este pe rolul instanței supreme încă din luna ianuarie nici până acum municipalitatea nu a reușit să-și angajeze un avocat. Cristian Lateș, cel care a reprezentat până acum Consiliul Local nu are dreptul de a pleda în fața magistraților instanței supreme deoarece nu are vechimea necesară în meserie.

„Deocamdată au fost doar comunicări între părți. Nu s-a dat încă termen, de asta nu am angajat încă avocat”, a comentat situația viceprimarul Vasile Axinte.

Pericolul pentru aleșii locali care au aprobat expertiza este mare deoarece procurorii DNA anchetează tocmai modul în care datoria firmei AgroComplex Lunca Pașcani S.A. a fost ștearsă în 2007. Dacă instanța supremă va ține cont de expertiză și va decide că datoria AgroComplex Lunca Pașcani S.A. nu există, această hotărâre va fi folosită ca argument în fața procurorilor DNA de către primarul Dumitru Pantazi, iar aceștia vor cerceta cât de legală a fost hotărârea de însușire a acestei expertize.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Heliport de sase miliarde, la Pascani

Redacția

Cât costă o vizită în „Valea celor doisprezece“. Complexul unic în România este inspirat din „Stăpânul Inelelor“

Redacția

Pe 281C Blăgești-Todirești-Coasta Măgurii, circulația se desfășoară pe un singur sens

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site