RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Începe sezonul teraselor, la Paşcani. Au apărut primele solicitări de amenajare

Primăria Paşcani primeşte solicitări din partea agenţilor economici care deţin baruri, cafenele sau cofetării, şi vor să-şi deschidă terase în sezonul estival.

 

 

  

Ca şi anul trecut, reprezentanţii instituţiei fac precizarea că pe Esplanada din zona vale nu se pot desfăşura activităţi de comerţ timp de cinci ani, fiind reabilitată prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Până în momentul de faţă au fost primite două solicitări, însă telefonic au sunat mai multe persoane care s-au interesat dacă pot deschide terase pe Esplanadă. Răspunsul până în următorii cinci ani de zile rămâne negativ. La accesarea fondurilor pentru PIDU am declarat că nu vom desfăşura activităţi cinci ani de zile pe Esplanadă”, a precizat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Până la acest moment, doar doi agenţi economici şi-au manifestat dorinţa de a-şi deschide terasă, depunând la Primărie documentaţia necesară pentru acest demers. Solicitările au venit din partea unui proprietar de bar şi a altuia care deţine o cofetărie în zona deal a municipiului.  

Advertisements

“Sunt două solicitări pentru terase. Una pentru strada Eugen Stamate, la blocul D1, şi încă o solicitare din partea unei cofetării din zona deal. Perioada este stabilită prin hotărâre de Consiliu Local”, a mai precizat reprezentantul Primăriei.

Reamintim faptul că cei care doresc să-şi sporească veniturile astfel, trebuie să depună la Primărie, o cerere, însoţită de copie după buletinul administratorului, actele societăţii, dar şi un certificat de atestare fiscală eliberat de către Serviciul de Finanţe Publice Locale. Totodată se cere o schiţă foto a amplasamentului, în care să apară şi vecinătăţile.

Advertisements

Preţul pentru închirierea unui metru pătrat este 0,60 bani, iar perioada de funcţionare a teraselor este de maxim şase luni.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Înregistrarea contribuabililor persoanelor fizice și juridice în Spațiul Privat Virtual a devenit obligatorie începând cu 1 martie 2022

Redacția

Micii fermieri vor putea face parte din coopertive agricole şi vor beneficia de scutiri de impozit

Redacția

SRI organizează pentru prima dată un exercițiu de securitate cibernetică

Redacția
Încarcă...