RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Încă două zile de iarnă veritabilă. Unde puteţi să sunaţi dacă plecaţi azi la drum?

Autorităţile judeţene nu aveau aseară drumuri închise. Pe majoritatea DJ-urilor se circulă în condiţii de iarnă. Potrivit meteorologilor, cel mai mult a nins la Cotnari şi Bârnova. Când îşi revine vremea la una specifică perioadei?

 Zăpezile au revenit în forţă după o perioadă în care temperaturile au fost pozitive. Potrivit meteorologilor, şanse de precipitaţii vor fi şi astăzi şi mâine la Iaşi, ulterior tendinţa vremii fiind una de încălzire treptată, dar temperaturi negative vor fi înregistrate în continuare, mai ales noaptea, până la debutul săptămânii viitoare.

  

 

În context, e bine de ştiut unde să sunaţi dacă vreţi să plecaţi din localitate: 0232.214.430 (drumuri naţionale), 0232.255.961 (drumuri judeţene), 021.9521 (circulaţia trenurilor), 0232.271.590(aeroportul Iaşi) şi 0232.236.000 (starea străzilor din municipiu).

În ceea ce priveşte intervenţiile pentru deszăpezire, autorităţile au mobilizat în weekend zeci de utilaje pe drumuri. În judeţ au fost probleme cu viscolul care a format suluri de zăpadă pe carosabil, în condiţiile în care a fost emis cod galben de lapoviţă şi ninsoare. Ieri dimineaţă, la Cotnari a fost înregistrat un strat de zăpadă de 13 cm, iar la Bârnova de 11 cm. La nivelul munipiului Iaşi, stratul de zăpadă a atins 8 cm.

Municipalitatea a mobilizat utilajele încă din seara zilei de sâmbătă, când temperaturile au ajuns spre 0 grade Celsius.

„Primele intervenţii au fost făcute cu sărăriţe, care au împrăştiat clorură de sodiu cu inhibitori şi clorură de calciu, astfel încât zăpada căzută ulterior să producă efecte minime“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Pe teren au ieşit echipe ale Citadin (30 de muncitori şi 29 de utilaje), Servicii Publice SA (20 muncitori şi 9 utilaje), Salubris (100 muncitori şi 9 utilaje), Compania de Transport Publice (6 utilaje) şi Poliţia Locală (16 echipaje mobile). Intervenţiile au fost în special în zonele de versanţi (Copou, Bucium, ţicău şi Galata), precum şi zone unde se află spitale, şcoli, poduri, pasaje, străzi în pantă, artere principale şi artere de legătură, drumul spre aeroport şi biserici.

În ce priveşte drumurile judeţene, situaţia a fost delicată în acest weekend. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, din subordinea Consiliului Judeţean, a încheiat un contract pentru deszăpezite în decembrie, cu valabilitate până pe 15 martie. Ceea ce a însemnat că, cu numai o zi înainte de ninsoarea actuală, judeţul a rămas fără contract de deszăpezire. Având însă în vedere avertizarea cod galben de ninsori valabilă pentru judeţul Iaşi, DJADP a încheiat un contract de deszăpezire în regim de urgenţă, legea dându-i posibilitatea în astfel de situaţii. În tot cursul zilei de ieri, pe drumurile judeţene se circula în condiţii de iarnă. Firmele de deszăpezire au intervenit toată noaptea şi au fost împrăştiate aproximativ 100 de tone de material antiderapant.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Bani cheltuiți degeaba! Pășcănenii acuză „măcelul” făcut de țânțari!

Răzvan Grecu

Şedinţă extraordinară convocată de consilierii liberali! Sunt patru proiecte pe ordinea de zi

Ema Roman

Primăria achiziţionează servicii pirotehnice şi închiriază toalete ecologice pentru Zilele Municipiului

Ema Roman
Încarcă...