NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ilfov: Măsuri restrictive în localități unde incidenţa COVID-19 depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori:erceni, Ciolpani, Chiajna, Dobroeşti, Domneşti, Jilava, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti-Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Tunari şi Voluntari

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de miercuri, o serie de măsuri pentru localităţile unde incidenţa cumulată COVID-19 depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori: Berceni, Ciolpani, Chiajna, Dobroeşti, Domneşti, Jilava, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti-Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Tunari şi Voluntari.

Printre măsurile dispuse se numără următoarele:

  • În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
  •  Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Digi24: Un bărbat care a luat permisul de conducere marți a rămas fără el miercuri

Redacția

Cîţu: Mulţumesc, Dolj, Gorj (…) şi Sector 2, că aţi votat doar moţiunea echipei câştigătoare! Mulţumesc, Alba şi Iaşi, pentru votul vostru asupra ambelor moţiuni!

Redacția

Militar mort după un cumplit accident de motocicletă. Claudiu s-a stins pe patul de spital

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site