NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ieşenii au profitat din plin de posibilitatea achitării impozitelor cu cardul

Numărul bonificaţiilor acordate de municipalitate a crescut în medie cu 42% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

 

  

O bună parte a ieşenilor a profitat din plin de reducerile acordate de Primărie pentru plata cu anticipaţie a impozitelor locale. Numărul bonificaţiilor acordate de municipalitate a crescut în medie cu 42% faţă de primele şase luni ale anului trecut. Cel mai mult a crescut numărul beneficiarilor persoane juridice. Faţă de 1.277 de firme care au primit bonificaţii anul trecut, înprimul semestru al acestui an s-au înregistrat 3.409 societăţi beneficiare.

O posibilă explicaţie a creşterii numărului de ieşeni care şi-au plătit cu anticipaţie impozitele este introducerea posibilităţii de a plăti cu cardul. În ultima zi a lunii trecute, s-au încasat în numerar 517.000 lei, iar în perioada 28-30 iunie suma încasată cu cardul a fost de 148.500 lei.

„Referitor la încasările realizate la principalele impozite locale şi amenzi de la începutul anului şi până la 30 iunie, acestea sunt mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu excepţia celor încasate de la persoane fizice, şi anume la impozitul pe clădiri, din cauza reducerii cotei de impozitare la 0,08%, faţă de 0,1% cât era în 2015“, au precizatreprezentanţii Primăriei.

Municipalitatea şi-a programat pentru acest an încasări de 366 milioane de lei din impozite şitaxe. Din această sumă, în primele şase luni ale anului s-au încasat 198,8 milioane de lei, cu5,7% mai mult decât anul trecut.

Din impozitul pe clădiri s-au încasat 12,4 milioane de lei de la persoanele fizice şi 24 milioane de lei de la cele juridice. Încasările sunt mai mici decât cele de anul trecut, îndeosebi din cauza faptului că încasările de la populaţie au scăzut cu 2,2 milioane de lei.

În schimb, încasările din impozitul pe teren au crescut semnificativ, ajungând la 7,4 milioane de lei, faţă de 4,7 milioane de lei în primul semestru al anului trecut. Încasările de la persoanele fizice au fost mai mult decât duble, ajungând la 3,8 milioane de lei, faţă de 1,8 milioane de lei înprimele şase luni ale anului trecut.

Au crescut şi sumele obţinute de Primărie în contul impozitului pe mij­loacele de transport. De la persoanele fizice s-au încasat pentru automobile, până la 30 iunie, 6,9 milioane de lei, cu11% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De la persoanele juridice s-au încasat6,9 milioane de lei, sumă comparabilă cu cea de anul trecut.

Municipalitatea a încasat o sumă fru­muşică din amenzi şi alte sancţiuni aplicate. În primele şase luni ale anului trecut, amenzile încasate s-au ridicat la 4,3 milioane de lei. Anul acesta, suma a crescut la 6,95 mi­lioane de lei, cu 60% mai mare. Pentru întreg anul, municipalitatea şi-a programat încasarea din amenzi a sumei de 9,6 mi­lioane de lei.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Tarifele la gunoi au fost majorate în Târgu Frumos

Teona Gherasim

Primarul Dumitru Pantazi, tras la răspundere, de către un cetățean, pentru furnizare de informații greșite. Răspunsul acestuia: “Nu vorbesc gratuit. Vorbesc puțin și nu gratuit”

Ema Roman

Pintilie solicită menținerea facilităților pentru copii, pe perioada funcționării patinoarului

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site