NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ieșean fără adăpost, la un pas de moarte după ce a fost lăsat să zacă în curtea magazinului Dedeman la -8 grade Celsius! Zeci de trecători s-au uitat la el și au plecat mai departe!

Un om al străzii, căzut în curtea magazinului Dedeman, de pe bulevardul Socola

Un bărbat de 37 de ani, din Iași, a fost la un pas de moarte, după ce a zăcut zeci de minute în curtea magazinului Dedeman, de pe bulevardul Socola. Sâmbătă, la prânz, bărbatul fără adăpost a căzut lângă gardul magazinului și a stat mult timp la -8 grade Celsius. Într-un final, un agent de pază din cadrul magazinului a mers să vadă ce se întâmplă cu omul străzii, pe care l-a întors cu bocancul, pentru a vedea dacă mai trăiește. După alte 20 de minute, bărbatul a fost ridicat de o ambulanță și dus la Unitatea de Primire a Urgențelor, din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași

Bărbatul fără adăpost, verificat cu bocancul de către un agent de pază

În jurul orei 12:20, într-un final, un agent de pază din cadrul magazinului Dedeman s-a sesizat și s-a îndreptat către zona în care se afla căzut bărbatul de 37 de ani. Agentul a strigat la bărbat, iar când a văzut că victima nu răspunde, a întors-o cu bocancul, pentru a se convinge că omul era în viață. Gestul agentului de pază poate fi de condamnat, dar probabil că acesta a încercat să evite, de teamă, să îl atingă cu mâinile goale pe bărbat.
După ce s-a convins că omul aflat la pământ nu răspunde în niciun fel, agentul s-a îndreptat tacticos către un coleg, aflat la una dintre intrările în magazin. După o discuție scurtă între cei doi, agentul se îndreaptă către o altă intrare a unității.

Serviciul de Ambulanță, anunțat în cele din urmă să vină la fața locului

Cel mai probabil, agentul de pază de la Dedeman a fost cel care a sunat la numărul unic pentru situații de urgență și a chemat o ambulanță. În jurul orei 12:45, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Iași a ajuns în curtea magazinului Dedeman, i-a acordat primul ajutor victimei, după care a transportat-o la spital.

Sâmbătă după-amiază, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost preluat de un echipaj de Ambulanță, fiind în șoc hipotermic. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru investigații medicale”, a declarat ieri asistentul-șef Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

  

Potrivit reprezentanților UPU, bărbatul reprezintă un caz social și, după ce i-au fost acordate îngrijirile de rigoare, a fost trimis la un adăpost, pentru a nu sta în frig și pentru a putea beneficia de mâncare și supraveghere.

Ajutoare pentru persoanele fără adăpost din partea Primăriei

Odată cu răcirea vremii, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) și în parteneriat cu Poliția Locală, a anunțat că întreprinde o serie de acțiuni suplimentare pentru identificarea și sprijinirea tuturor persoanelor fără locuință din oraș. În administrarea DAS se află Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Reintegrare „C.A. Rosetti”, cu o capacitate de 83 de locuri, la care se adaugă un centru de tranzit format din 5 module, cu o capacitate a câte 8 persoane. În prezent, în adăpostul respectiv sunt aproximativ 80 de beneficiari. Pe lângă acesta, 50 de locuri au fost amenajate de Direcția Exploatare Patrimoniu și DAS în Baia Publică, de pe strada Sf. Petru Movilă, cu rolul de adăpost temporar.

Pentru toți beneficiarii, DAS asigură servicii de testare anti-COVID-19, asistență socială și medicală, deparazitare, precum și îmbrăcăminte, articole de igienă și hrană caldă.
Totodată, Primăria face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă, cu temperaturi foarte scăzute, să sune la 112 sau la Dispeceratul Poliției Locale, care poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din strada Bucium, nr. 30 sau prin e-mail, la adresa politialocalais@yahoo.com. Persoanele astfel identificate vor fi duse la spital sau la adăposturile DAS, pentru a primi ajutorul necesar.

bzi

Advertisements

Related posts

Criza forţei de muncă: service-urile auto vor să aducă muncitori din China plătiţi cu 500 – 800 euro/lună plus cazare şi mancare

Redacția

Pasionaţi de pictură? Casa de Cultură organizează cursuri susţinute de un profesionist

Ema Roman

Pășcănenii au răspuns acțiunii caritabile organizată de Asociația “Lumină și Dar”. Iată câți bani s-au strâns pentru copiii care îl așteaptă pe Moș Crăciun

Ema Roman
Încarcă...