NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Iata care sunt cei mai bogați fermieri din judet.Primarul Dumitru Pantazi se afla printre acestia

Cateva milioane de lei au fost impartite anul trecut celor mai importanti fermieri din judet. Acestia au incasat sume importante de pe urma tuturor formelor de sprijin acordate prin intermediul Centrului Judetean al Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi.

Marii detinatori de terenuri agricole din judetul Iasi, cu suprafete de mii de hectare in administrare, au bagat in buzunare subventii de sute de mii de euro. De parca nu ar fi fost de ajuns, acestia se dovedesc a fi si importanti crescatori de animale, ceea ce le ofera posibilitatea de a pune mana pe ajutoare pentru cresterea si bunastarea acestora. Pentru ca majoritatea muncilor din agricultura se deruleaza cu ajutorul utilajelor, fermierii au incasat si subventia pe motorina. Pe primul loc in topul ajutoarelor incasate de la APIA Iasi se afla SC Agrocomplex Lunca SA Pascani, care a ridicat peste 3,5 milioane de lei in urma cererilor de ajutor inaintate pentru Campania 2011. Pentru cele 3.500 de hectare de teren, societatea a primit 1,7 milioane de lei, a incasat sute de mii de lei pentru suprafata de sfecla pentru zahar pe care o cultiva, alte 385 mii lei pentru motorina, precum si 27 mii lei pentru ovinele pe care le creste. Pe locul imediat urmator se situeaza SA Moldova Tiganasi, care a incasat aproape doua milioane de lei pentru cele 4.015 hectare de teren agricol, 287 mii lei pentru catalogarea drept zona defavorizata, 356.000 lei drept decontare pentru motorina folosita si alte 92.000 lei pentru bovinele pe care le detine. In total, patronul societatii Moldova Tiganasi, Aurel Placinschi, a incasat 3,2 milioane de lei de la APIA in cursul anului trecut. Si societatea Agrocom Strunga SA care creste atat carprine si ovine, cat si bovine, a primit, de pe urma acestora, peste 400 mii de lei. Pentru motorina a incasat de la APIA suma de 268 mii lei, iar pentru suprafata detinuta de 3,187 hectare de teren, a incasat un milion si jumatate de lei.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Guvernul majorează pensia minimă. Care va fi procentul

Redacția

Cine nu are venituri, dar vrea asigurare la sănătate şi pensii în 2021, ar plăti cu 252 de lei în plus dacă salariul minim creşte la 2.300 lei

Redacția

Regulamentul de organizare a activităților din piețe criticat de unii consilieri

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site