NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Iasul, un judet minat

Judetul nostru este pe primul loc in tara ca numar al interventiilor pirotehnice. Asta reiese din bilantul pe 2013 al  Inspectoratului Judetean pentru Situatii de  Urgenta. Aceleasi rezultate mai arata ca anul trecut,  interventiile echipajelor SMURD au fost cu 39 la suta mai multe decat in 2012.

Asta in conditiile in care trei puncte din judet au  fost inchise pe fondul lipsei banilor necesari  pentru plata angajatilor.

Un raport al Inspectoratului pentru  Situatii de Urgenta arata ca anul trecut, 863 din  100.000 de locuitori au avut nevoie de  interventia echipajelor SMURD. Numarul este cu o treime mai mare decat cel  inregistrat in 2012. Si asta in conditiile in care trei puncte din  comunele Bivolari, Sipote si Tibanesti au fost  inchise din cauza lipsei banilor pentru plata  angajatilor.

  

“Pentru operationalizarea  celorlalte puncte SMURD din judetul Iasi,  a caror echipaje sunt asigurate de catre  comunitatea locala, de consiliul local, am rugat  Consiliul Judetean sa ne spirijine pentru  alocarea unui buget, pentru ca aceste  comune nu-si mai pot permite, de vreo trei ani  incoace, sa poata finanta aceasta  activitate numai din fonduri locale”, a spus col. Dan Iamandi, sef ISU Iasi.

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian  Adomnitei, a tinut sa ii felicite pe reprezentantii  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru  activitatea pe care o desfasoara : “Judetul Iasi este o Romanie mai mica, in  care avem inundatii vara, iarna avem zapada  aproape ca la Buzau din cand in cand ne mai  intrece Botosaniul, avem cazurile cu  munitie neexplodata pe locul intai in tara. De aceea cred si este statistica alaturi de  ceea ce spun eu, ca activitatea  dumneavaostra cu adevarat se situeaza pe  primele daca nu chiar pe primul loc in tara”.

Despre ajutor financiar insa, seful Consiliului  Judetean nu a spus nimic.

De altfel, Cristian Adomnitei a spus in  repetate randuri ca prioritatea sa o constituie  spitalele din subordine si drumurile judetene.

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Incendiu devastator la Hărmănești. Tomberon în flăcări pe strada Grădiniței

Redacția

INS: Spor natural negativ în luna iunie în România

Redacția

Numărul de câini de la stână, stabilit prin lege

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site