RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

La mulţi ani, Mihai şi Mihaela, Gabriel şi Gabriela! Zeci de păşcăneni au participat la hramul bisericii Sfinţii Voievozi

Zeci de oameni au participat astăzi la slujba de hram a Bisericii Sfinţii Voievozi din Paşcani. Păşcănenii care poartă numele arhanghelilor Mihail şi Gavril, sau care au rude sărbătorite astăzi au călcat pragul lăcaşului de cult.

 

  

Mulţi dintre enoriaşi au pregătit pentru această zi bucate spre a le da de pomană, aşa cum se obişnuieşte la români. Şi cei trecuţi în nefiinţă au fost pomeniţi astăzi, la sfânta slujbă a Liturghiei.

Ziua de 8 noiembrie este consacrată cinstirii celor doi mari arhangheli, Mihail şi Gavriil, care s-au învrednicit să primească misiuni cu totul speciale din partea lui Dumnezeu.

Astfel, Arhanghelul Mihail apare în icoane sub chipul unui ostaş sever, în mâna dreaptă având o sabie de foc, în stânga un cântar şi la picioare un diavol căzut, iar Arhanghelul Gavriil este zugrăvit sub chipul unui tânăr plin de duioşie, cu o floare în mâna dreaptă (de obicei floare de crin), adresându-se respectuos Fecioarei Maria.

Related posts

Negocierile salariale se vor prelungi, probabil, până în ianuarie. Vor fi campanii de informare

Redacția

Povestea celui mai tânăr pompier român care luptă cu flăcările din Grecia: Ai mei s-au temut, dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo

Redacția

Atac cibernetic la Crucea Roșie. Au fost furate datele a peste jumătate de milion de persoane extrem de vulnerabile

Redacția
Încarcă...