RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hala din piața vale a fost redeschisă. Platoul din fața terenului de sport va fi amenajat pentru comerțul de sezon

Comercianții din piața vale, ce își desfășoară activitatea în hala destinată comerțului cu produse nealimentare, și-au reluat activitatea. Administrația locală susține că a făcut lucrări ce erau extrem de necesare.

Viceprimarul Cristan Rățoi, a afirmat în conferința de presă de ieri, de la sediul Primăriei, că au fost rezolvate probleme ce țin de buna desfășurare a activității de comerț.

”Oamenii au intrat înapoi în spațiile pe care le aveau. Nu a rămas nici un comerciant fără spațiu. În urma acestei curățenii s-au reamenajat toate casetele. Fiecare proprietar de casetă este în spațiul pe care-l deține cu documente în regulă. Nu mai sunt cazuri în care o persoană stătea în mai multe casete și plătea taxe doar pe un spațiu. Sunt în continuare în jur de 61 de casete goale care în viitor vor fi scoase la licitație. Fac un apel pe această cale la toți comercianții care stau în afara halei și vând fără forme legale să participe la licitația pentru cele 61 de casete rămase. Ne dorim ca până la începerea reparațiilor în piață conform proiectului care a fost preluat de administrația veche să funcționeze legal, să se respecte acele căi de acces în piață și fiecare să plătească exact pentru cât spațiu ocupă”, a subliniat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani.

Acesta susține că a discutat și cu comercianții ce au fost relocați pe platoul din fața terenului de sport.

  

“Cei care au extins mărfurile în fața chioșcurilor, și la fel nu plătesc nimic, trebuie să plătească, măcar pentru un metru pătrat. Am stabilit ca acel spațiu să-l amenajăm în așa fel încât în următoarea perioadă să fie scos în folosință pentru cei care vând flori, pomi fructiferi tocmai pentru a nu mai fi folosite trotuarele din fața pieței sau alte spații destinate clienților”, a mai precizat viceprimarul Rățoi.

Piața din zona vale va intra după mijlocul anului, într-un amplu proces de modernizare, ce va implica reorganizarea comerțului și reabilitarea construcțiilor autorizate.

Related posts

Ioan Danu este de astăzi consilier al Patidului Conservator

Răzvan Grecu

Sistemul de colectare a deşeurilor va fi operaţional abia de anul viitor

Redacția

Din 20 septembrie frig şi ploi în Moldova. Află prognoza pentru restul lunii

Redacția
Încarcă...