RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Guvernul nu va mai stabili nivelul taxelor locale

Premierul Victor Ponta a declarat că după descentralizare Guvernul nu ar mai trebui să intervină în stabilirea nivelului taxelor locale. Premierul este de părere că această datorie revine primarilor şi consiliilor locale.

„Eu cred că nu mai trebuie să stabilească Guvernul central, dacă vorbim de descentralizare, nivelul taxelor locale. Cred că primarul, consiliul local (…) o să aibă dreptul la un moment să discute cu proprii cetăţeni, să spună: reduc taxele sau le cresc (..) De la Ceauşescu încoace nu a vrut nimeni să descentralizeze (…) Da, vreau să fiu primul-ministru care nu vrea mai multă putere la Bucureşti, ci vreau, dimpotrivă, mai puţină putere şi mai mult timp ca Guvernul central să se ocupe de ceea ce trebuie să se ocupe un Guvern central”, a susţinut Ponta pe un post de televiziune central, adăugând că pe agenda Executivului ar trebui să se regăsească subiecte precum „marea infrastructură” sau „politici publice”. Totodată, Ponta a precizat ieri că Guvernul va adopta pe 14 noiembrie proiectul de lege privind descentralizarea, urmând ca angajarea răspunderii Executivului în faţa Parlamentului să aibă loc pe data de 19 noiembrie.

sursa evenimentul de iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Mare atenție la facturile de enegie electrică emise acum! Poți primi bani înapoi, furnizorii trimit înștiințările

Redacția

Cum a ajuns diareea să fie caz de elicopter SMURD pentru un senator PSD

Redacția

EXCLUSIVITATE: Răzvan Grecu prezintă în această seară la “De vorbă cu strada” documente ce îl fac pe Dumitru Pantazi să-și piardă mandatul de primar!

Redacția
Încarcă...