NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Guvernul a decis suspendarea articolului prin care se reduceau pedepsele „scriitorilor” din puşcării. Ministerul Justiţiei ceruse abrogarea

Guvernul a decis miercuri să suspende, până la 1 septembrie, prevederile privind posibilitatea deţinuţilor de a-şi micşora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în închisoare.

 

Decizia vine în condiţiile în care pe agenda oficială a şedinţei de guvern s-a aflat proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Justiţiei care prevede eliminarea cu totul a prevederilor legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice.

  

Concret, proiectul de OUG stabilea abrogarea art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Acesta a fost pus în dezbatere publică vineri după-amiază de către Ministerul Justiţiei.

Citiți articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Planurile noului guvern: Salariile majorate rămân, nu şi acordul cu FMI.

Redacția

„Legea defăimării” scrisă de Dragnea, aprobată de deputaţii jurişti. PNL: „Se reglementează cenzura pe Facebook şi e un pumn în gură dat ziariştilor”

Redacția

Conservele, berea, apa, peştele sau vinul s-ar putea scumpi cu până la 30%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site