NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU TUTUN, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T.  din Iaşi au efectuat 25 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse din tutun.

 

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat o acțiune ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de contrabandă cu produse din tutun, pe raza judeţului Iași.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultatindicii că gruparea infracțională ar fi fost coordonată de lideri în jurul cărora ar fi acţionat ceilalți membri, fiecare potrivit locului şi rolului avut în cadrul grupării.

Între membrii grupării ar fi existat, de regulă, relații familiale sau de afinitate.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate233.220 de țigarete cu timbru de acciză de Ucraina şi Republica Moldova, sume de bani în lei și euro susceptibile a proveni din comercializarea produselor de contrabandă, telefoane mobile, documente și două autoturisme susceptibile a fi folosite la tranzacțiile cu țigarete.

De asemenea, au fost puse în aplicare 15 mandate deaducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduși la audieri.

În urma audierii şi pe baza materialului probatorexistent la dosar, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru de 24 ore a 6 persoane, ce urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă și măsura controlului judiciar pentru alte 6 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilorInspectoratului de Poliţie Judeţean Iași.

 

Advertisements

Related posts

Intervenție a pompierilor pășcăneni la o școală din municipiu. Simulare de incendiu cu două victime

Teona Gherasim

Un mort și cinci răniți, după ce o mașină în care se aflau șase persoane a intrat violent într-un stâlp pe un drum puțin circulat

Redacția

Se înmulțesc amenzile date de Poliția Locală. Scandalagii plătesc cel mai mult!

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site