RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Grampet Group a inaugurat terminalul de la Dornești, ce va fluidiza traficul de cereale de la granița cu Ucraina în Portul Constanța

Cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa, inaugurat la Dornești după o investiție de 10 milioane de euro din partea GRAMPET Group, va deveni un punct strategic pentru fluidizarea traficului de cereale din Ucraina în Portul Constanța, consolidând poziția României de hub feroviar și logistic la nivel european.

„Noul complex de la Dornești are o capacitate de transbordare cereale de 3 milioane de tone anual. Datorită acestei capacități și a tuturor celorlalte soluții tehnice și tehnologice de vârf oferite, terminalul va deveni un punct strategic pentru fluidizarea traficului de cereale de la granița cu Ucraina în Portul Constanța. Facilitățile existente sunt similare cu cele ale terminalelor din porturile maritime și fluviale. Aici se permite transbordarea simultană a 8 vagoane de cereale de tip ucrainean, care sunt cu ecartament larg, și 8 vagoane de tip românesc, cu ecartament normal. Toate celelalte terminale din Europa permit transbordarea a cel mult 2 vagoane simultan”, a explicat Gruia Stoica, președintele GRAMPET Group, în deschiderea oficială.

La ceremonia de inaugurare de la Dornești, județul Suceava, au participat zeci de oficialități – reprezentanți ai autorităților române și ucrainene, ambasadori şi diplomați.

Florin Spătaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Marcel Ciolacu, a declarat că noul complex reprezintă un catalizator pentru investiții ulterioare în regiune. „Ceea ce ați realizat înseamnă locuri de muncă pentru oameni și, mai mult decât atât, reprezintă un catalizator al unor investiții ulterioare. Sunt sigur că nu vă veți opri aici. În numele Cancelariei Primului-Ministru, vreau să vă felicit și vreau să vă transmitem susținerea pe care o avem pentru antreprenoriatul românesc, pentru mediul de afaceri”, a precizat Florin Spătaru, fost ministru al Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

  

„O investiție strategică, amplasată la granița cu Ucraina, ce reflectă angajamentul Grupului GRAMPET pentru dezvoltarea infrastructurii, consolidând în același timp, poziția României de hub logistic și feroviar în Europa de Est”, a afirmat, la rândul său, Mircea Abrudean, Secretar general al Guvernului.

Prezent la eveniment, Victor Ponta, consilier onorific al premierului în domeniul relaţiilor economice internaţionale, a declarat: “Eu îmi doresc ca România să fie cea mai importantă poartă pentru reconstrucția Ucrainei, să profităm de acest lucru ca să dezvoltăm infrastructura feroviară, rutieră, aeriană, maritimă și să arătăm că au voie și privații să investească, mai ales că investesc mult mai bine decât investițiile publice”.

500 de tone de cereale transportate pe oră, la Dornești

Investițiile în infrastructura feroviară sunt esențiale pentru a asigura un transport eficient și competitiv, iar Pactul Verde European încurajează dezvoltarea și modernizarea rețelelor feroviare, inclusiv introducerea unor tehnologii noi și sustenabile, precum cele din cadrul complexului de la granița cu Ucraina.

Cel de-al cincilea terminal operat de GRAMPET Group și compania sa fanion, Grup Feroviar Român, marchează un nou capitol în eforturile grupului de a contribui la dezvoltarea industriei de transport feroviar de marfă din România și de a eficientiza infrastructura feroviară din regiune. Proiectat să funcționeze 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an, terminalul are două linii transportoare cu o capacitate de 250 de tone pe oră fiecare, ceea ce permite transportul a 500 de tone de marfă pe oră.

Prezent la Dornești, Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a susținut importanţa unei investiţii de acest gen în apropierea graniţei cu Ucraina. “În luna octombrie, anul trecut, prin România au tranzitat peste patru milioane de tone de cereale. Continuăm să investim, chiar dacă în prezent fluxurile s-au mai redus, pentru că o Europă rezilientă, o Europă conectată, în primul rând la nivel de structură de transport. Dacă vrem ca reconstrucţia Ucrainei să se desfăşoare rapid și eficient, trebuie să avem investiţii care să faciliteze exporturile şi importurile către şi dinspre Ucraina”, a precizat acesta.

continuare AICI

Related posts

Un ieşean trebuie să muncească 8,29 ani ca să îşi cumpere un apartament de două camere

Redacția

Lista vidanjorilor care au fost autorizați să deverseze ape uzate în județul Iași

Redacția

 Bursa Locurilor de Muncă la Casa de Cultură din Pașcani

Redacția
Încarcă...