RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Gospodinele din Iaşi au început să îşi vândă produsele cu ajutorul Facebook

Un nou tip de comerţ a luat amploare în ultima perioadă. Pe Facebook ieşenii au creat diverse comunităţi prin intermediul cărora vând produse realizate în casă. Se pot achiziţiona de la dulceaţă, zacuscă până la rachiu sau vin, gama fiind foarte diversă.

 

 

  

La Iaşi există o nouă piaţă: produse vândute în mediul online, direct din gospodării. Fie că e vorba de mâncare ori produse hand-made, ieşenii rezonează tot mai mult cu un nou tip de comerţ care-şi are originile pe Facebook. În prezent, pe această reţea de socializare există patru grupuri care furnizează direct din curţile şi grădinile oamenilor carne, produse lactate, dulceţuri, compoturi, legume, fructe, prăjituri, platouri cu aperitive, supe, legume, vin, rachiu, săpun făcut în casă, bijuterii realizate manual, etc.

Mai concret, un ieşean care livrează săptămânal găini ori produse din carne, anunţă pe reţeaua de socializare că a tăiat porcul ori viţelul. Încep comenzile iar până seara, nu mai rămâne nimic nevândut din animal. Cei care aduc ieşenilor aceste produse, fac livrarea la domiciliu ori îşi dau întâlnire în anumite zone ale oraşului. Fiind un oraş mare, Iaşul a creat deja un public ţintă pentru o astfel de piaţă.

Cei mai mulţi membri sunt în grupul „Iaşul vrea produse naturale”, unde s-au înregistrat peste 17.500 de persoane, apoi în grupul „Iaşul vrea produse lucrate manual, unde sunt peste 2.800 de membri, urmat de grupul Iaşul vrea produse naturale din gospodării”, cu peste 1.700 de membrii şi „Iaşul vrea produse locale”, care are peste 1.200 de membri.

Continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

România are al doilea cel mai mare decalaj al veniturilor dintre săraci şi bogaţi, din 7 ţări UE (studiu)

Redacția

OUG pentru susținerea economiei: CÂȚI BANI primesc firmele ca să nu dea faliment în plină criză COVID 19

Redacția

Cele mai bune recolte la grâu, orz şi mazăre, din ultimii 5 ani. Noroc că a plouat la timp!

Redacția
Încarcă...