RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Cât se plătește de la bugetul de asigurări de sănătate pentru tratarea bolnavilor de coronavirus

Costul mediu al tratamentului pentru un bolnav de coronavirus este de 11.200 de lei, însă sumele pot ajunge până la 7.000 de euro. Așa arată o estimare făcută de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. Sumele variază în funcție de starea de sănătate a pacienților, dar și în funcție de cât de gravă e infecția cu coronavirus.

„O medie la cei vindecaţi până în prezent ajunge la 11.200 lei/pacient vindecat (2.300 de euro). Un cost maxim de 33.800 de lei (circa 7.000 de euro) a fost înregistrat la un pacient vindecat”, a declarat prefectul Abrudean.„O medie la cei vindecaţi până în prezent ajunge la 11.200 lei/pacient vindecat (2.300 de euro). Un cost maxim de 33.800 de lei (circa 7.000 de euro) a fost înregistrat la un pacient vindecat”, a declarat prefectul Abrudean.

Practic, în România sunt deja 1.000 de români vindecați, ceea ce înseamnă că la o sumă medie de 2.000 de euro pe român tratat, statul deja a cheltuit două milioane de euro pentru a-i vindeca pe români. Vestea proastă este însă că o bună parte din cei tratați nu contribuie la sistemul de sănătate.

STIRI PE SURSE

  

Related posts

44% dintre români nu pot face faţă unor cheltuieli financiare neaşteptate, faţă de media de 32% în UE

Redacția

Cu cât a crescut PIB-ul României în anul 2019

Redacția

Industria mondială a laptelui este pe punctul de a intra în criză. Fermierii își aruncă producția

Redacția
Încarcă...