NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Gara Pașcani: Ceremonie de pensionare a unui ceferist. Întâmpinat de fanfară, familie și colegi- FOTO

Gara este un loc al emoțiilor! Tristețea despărțirii și bucuria revederii sunt adesea scăldate în lacrimi. Pe peronul Gării din Pașcani atmosfera a fost astăzi mai emoționantă, decât în alte zile. Unul dintre cei mai longevivi mecanici de locomotivă a tras pentru ultima dată semnalul de intrare în gară. Pe Ionel Niță l-au așteptat familia, colegii și prietenii. Sub ochii nedumeriți ai pasagerilor, acesta a privit cu nostalgie locomotiva pe care a condus-o în ultima cursă.

Ceremonia de ”lăsare la vatră” a fost una emoţionantă şi s-a desfăşurat, aşa cum se întâmplă în cazul ceferiștilor, pe peron. Atmosfera a fost întreținută de Fanfara ”Trubadurii” a Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

Evenimentul la care au participat mai mulţi colegi deveniţi prieteni pe viaţă cu Ionel Niță în vârstă de 52 de ani, a fost inedită şi surprinzătoare pentru călătorii nimeriţi în zonă, însă pentru branşă este un lucru destul de obişnuit, un semn de omagiu pentru o profesie dură şi plină de sacrificii.

Viitorul pensionar a fost aşteptat în gară de colegi  veniţi cu flori şi şampanie. Ștafeta a fost preluată chiar de fiul acestuia, Alexandru, iar bărbatul emoţionat a fost salutat şi de alţi lucrători CFR din zonă, dar şi de colegii din alte trenuri care au tranzitat zona în timpul ceremoniei de pe peron. Sunt la a treia generație de ceferiști. Tatăl lui Ionel Niță, Dumitru a fost tot mecanic de locomotivă și a fost cel care a inaugurat linia de la Târgu Neamț.

Meseria de mecanic de locomotivă este una solicitantă. Înainte CFR-ului  i se spunea a doua armată a țării. Este o meserie solicitantă care necesită atenție și pregătire continuă. De altfel, pensionarea la 52 de ani este un lucru obişnuit în branşă, solicitarea fizică şi psihică a mecanilor de locomotivă impunând o astfel de decizie mult mai devreme decât în cazul altor meserii.

În cei 34 de ani cât a fost mecanic de locomotivă, Ionel Niță a simțit mereu că poartă pe umeri imensa răspundere pentru viața călătorilor.

  
Advertisements

Related posts

Invitație la un festival de muzică rock la Suceava

Ema Roman

Fuego în spectacol la Pașcani

Diana Marcu

Două pășcănence laureate la Festivalul ”Neghiniță”

Oana Cordoneanu
Încarcă...