NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O grădiniță nouă, modernizarea unei săli de sport și a Aleii Parcului ar putea fi finanțate prin bani europeni! Proiectul a trecut de prima etapă! Urmează precontractarea!

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț au transmis municipalității punctajul proiectului ”Revitalizarea Municipiului Pașcani prin modernizarea infrastructurii educaționale și a infrastructurii publice urbane adiacente”. Evaluarea a fost făcută în urma unei vizite în teren, ce a avut loc săptămâna trecută.

Proiectul propus de Primăria Municipiului Pașcani, spre finanțare, a obținut un punctaj de 64 de puncte, minimul pentru a trece în faza de precontractare fiind de 64 de puncte. În această nouă fază, nu se va concura pe proiecte cu alte unități administrative, ci se va aplica principiul primul venit, primul servit.

„În urma evaluării tehnice și financiare ale reprezentaților Agenției de Dezvoltare Nord Est, proiectul ”Revitalizarea Municipiului Pașcani prin modernizarea infrastructurii educaționale și a infrastructurii publice urbane adiacente” a obținut 64 de puncte ceea ce înseamnă că intră în etapa de precontractare. Datorită faptului că sunt apeluri necompetitive, demararea etapei de precontractare se va realiza treptat cu încadrarea în alocarea apelului de proiecte cu respectarea principiului, primul depus, primul evaluat,” a anunțat Alexandru Dandu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Vorbim de proiectul ce prevede construcția grădiniței, reabilitarea sălii și a terenului de sport din curtea Școlii ”Iordache Cantacuzino” și modernizarea străzii Aleea Parcului.

  

 Obiectul lucrărilor de investiții în cadrul proiectului sunt următoarele:

– Construire Grădiniță și amenajarea terenului aferent din strada Ștefan cel Mare nr. 17;

– Reabilitarea sălii și a terenului de sport la Școală Gimnazială „Iordache Cantacuzino”;

– Modernizarea străzii „Aleea Parcului”.

Valoarea proiectului este de 11.637.472,85 lei.

Advertisements

Related posts

Premierul Florin Cîţu a precizat că salariile bugetarilor au fost îngheţate

Redacția

Prest Serv Apa a acționat în judecată Apa Vital Iași pentru a-și recupera banii. Vezi ce sumă uriașă este la mijloc!

Răzvan Grecu

51 hectare de pământ din patrimoniul municipiului „abandonate” de primar în brațele firmei unui interpus!

Răzvan Grecu
Încarcă...