NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Fularul peste gură: baricadă pentru viruși sau prietenul lor? Ce boli poți lua de la un banal fular

De cum dă frigul iernii, două imagini ne devin familiare pe străzi: bebeluşi în cărucioare “blindate”, cărora li se văd doar ochişorii între căciuliţă trasă pe frunte şi fularul tras până la nas şi copilaşi care deja umblă şi cărora la fel li se disting doar ochii fiindcă fularul peste gură pare a fi un “trend” care nu se demodează niciodată. 

  

 

Insă, sigur nu ştiai cât de periculos poate fi un simplu gest pe care îl face toată lumea, iarna, înfofolitul cu un fular. Ce boli poţi să iei de la fular şi de ce nu este bine să acoperi gura şi nasul cu textile pufoase în zilele geroase am aflat de la unica.ro. Datorită vaporilor de apă ţesătura devine un mediu umed si cald favorabil agentilor patogeni, pe cand aerul rece are tocmai efectul de a ucide viruşii, informează unica.ro.

 Coşuri

Astfel, aburul amestecat cu saliva plină de bacterii din gură sunt un mediu ideal pentru microbii care infectează pielea şi provoacă bubiţe şi coşuri, iar temperatura corpului în zona respectivă va fi menţinută la un nivel mai ridicat, ceea ce ajută bacteriile să se înmulţească şi să se răspândească ferite de frig şi uscăciune rece.

Advertisements

Infecţii în gât
Fularul ţinut peste gură şi nas menţine un aer umed şi cald în zona gurii şi nasului, astfel încât bacteriile care provoacă infecţii în gât se înmulţesc şi ajung în zonele critice: laringe, faringe, amigdale, etc.

Asadar, diferenţa dintre aerul foarte rece de afară şi aerul foarte cald din zona gurii duc la apariţia infecţiilor respiratorii si dermatologice.

Advertisements

Sursa: Unica.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cele mai eficiente terapii naturiste împotriva gripei şi răcelii

Redacția

Telescopul folosit la aterizarea pe lună a lui Armstrong a descoperit noi GALAXII

Redacția

Pierdut certificat constatator SC Lactogal Invest SRL

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site