NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

FT: Europa Centrală ne demonstrează de ce statul de drept e problema centrală a Europei / România, probleme cu corupția și nepotismul

Trei cutremure politice survenite în decurs de trei zile în Europa Centrală evidențiază faptul că protejarea statului de drept a devenit o chestiune fundamentală pentru UE – și că a-i permite să scape de sub control ar constitui o amenințare existențială la adresa Uniunii, scrie Financial Times.

Tribunalul constituțional al Poloniei a lansat joi o bombă asupra ordinii legale a UE printr-o decizie care afirmă că acele elemente ale legislației UE care se referă la independența judiciară sunt incompatibile cu constituția poloneză.

Alegătorii cehi și-au acordat sâmbătă votul opoziției de centru-dreapta la alegerile generale, sancționându-l pe premierul Andrej Babis. De când a devenit premier, în 2017, Babis a fost permanent urmărit de acuzații de fraudă și conflict de interese legate de subvențiile primite de la UE de imperiul lui de afaceri.

În aceeași zi, austriecii au fost uimiți să afle că Sebastian Kurz, cancelarul lor considerat cândva copilul minune al conservatorismului european, și-a depus demisia după ce fusese numit drept suspect într-o anchetă de corupție privind plăți făcute de guvern pentru a fi prezentat favorabil în presă.

  

Kurz neagă toate acuzațiile, nu a fost inculpat pentru vreun delict și va încerca probabil să revină în funcție dacă și când va reuși să-și reabiliteze numele.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

DOCUMENTE Duminică dosarul “Roșia Montană” ar putea fi discutat în Comisia UNESCO. Două case de avocatură: Listarea Roșiei Montane la UNESCO nu împietează asupra procesului dintre cele două părți

Redacția

Carnea de porc, mai ieftină în ultima perioadă. Pesta porcină africană face ravagii în rândul producătorilor

Redacția

Ieșeanul care merge pe jos flămând la mare a ajuns la Bârlad și a slăbit 2,5 kilograme

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site