RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Fotbalul este un joc ortodox”. Zeci de parohii au înfiinţat echipe de fotbal cu tinerii care vin la biserică

De multe ori, preoții îi țin aproape de biserică pe tineri prin diverse activități extraeclesiale. Fotbalul este una dintre acestea.

Zeci de parohii, mai ales din zona rurală, au înființat echipe de fotbal, antrenate de cele mai multe ori chiar de preot, relatează Adevărul. Este și cazul echipei de fotbal a Parohiei Vorona Centru din județul Botoșani înființată acum doi ani de Pr. Andrei Anușcă. Echipa a participat la Campionatul de fotbal al Arhiepiscopiei Iașilor, încheiat recent.

„Aproape 20 de tineri se adună în fiecare duminică la biserică pentru a se ruga şi mai apoi pentru a juca fotbal. Campionatul bisericesc este destul de puternic”, a explicat preotul Anuşcă. „Întâi joacă echipele din parohie, apoi la etapa următoare se joacă la nivel de protopopiat, la judeţ şi, în cele din urmă, cele mai bune echipe se luptă pentru titlul Arheipiscopiei”.

Săptămâna aceasta, Echipa Parohiei Vorona Centru a fost vizitată de Echipa Parohiei Schit Orășeni. „S-au jucat câteva meciuri, atât între tinerii noștri voroneni, cât și cu oaspeții de la Schit”, a spus Pr. Andrei Anușcă.

  

Între spectatori s-au numărat Protoiereul de Botoșani, Pr. Petru Fercal, dar și Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

”Fotbalul este un joc ortodox

„Fotbalul este un sport de echipă, noi spunem că este un joc ortodox”, a declarat Arhim. Nicodim.

„Fotbalul înseamnă comuniune, înseamnă echipă. În fotbal învăţăm să renunţăm la noi, punem pase ca să câştige echipa. Am jucat fotbal la liceu şi acum, când i-am văzut pe teren, parcă îmi vine să intru şi eu”.

Basilica

Related posts

Revelionul pe stil vechi în această noapte

Redacția

Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei

Redacția

Toate parohiile catolice din Iaşi celebrează în această duminică Sărbătoarea Copiilor

Redacția
Încarcă...