RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fonduri europene de zeci de milioane de euro

Anul trecut, fermierii din judet au solicitat mai multe fonduri pentru investitii, pe diferite masuri de sprijin derulate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Valoarea fondurilor de la Uniunea Europeana, pe care iesenii le-au obtinut in anul 2012, s-a triplat fata de cele obtinute in urma cu doi ani.

Daca acestia au primit in anul 2011 finantari in valoare de 31 de milioane de euro, un an mai tarziu, acestea au fost in valoare de 97 de milioane de euro. Conform statisticilor APDRP, in 2012, valoarea eligibila solicitata a fost de 886,7 milioane euro, iar cea a proiectelor selectate a fost de 259 de milioane de euro. Acoperirea proiectelor ca zone de implementare s-a facut in proportie de 90 la suta in Iasi, cu anumite concentrari in zona Targu Frumos. Multe dintre proiectele de investitii propuse de catre ieseni au fost pentru masurile 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole si 123- Cresterea valorii adaugate a productiei agricole si forestiere. Acestea vizeaza înfiintarea sau modernizarea fermelor vegetale si animale si a unor depozite de legume. Astfel, un fermier din Lunca Pascani a solicitat fonduri europene pentru infiintarea unei fabrici de produse lactate traditionale cu utilizare de energie din surse neregenerabile. Valoarea proiectului este de aproximativ doua milioane de euro si a fost depus in cadrul masurii 123. Un alt fermier a solicitat fonduri europene in valoare de aproximativ 700.000 de euro pentru achizitionarea de utilaje agricole si pentru irigat. Proiectul cu o valoare eligibila de aproximativ 800.000 de euro a fost depus de un iesean care solicita fonduri pentru construirea unei ferme zootehnice pentru cresterea porcilor. Ambele proiecte au fost depuse in cadrul masurii 121.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Producătorul de carne Ava Star din Paşcani a trecut de 30 mil. euro cu 240 de angajaţi

Redacția

Cel mai bogat ucrainean investește 60 de milioane de euro într-un parc eolian din comuna Ruginoasa, Iași. Primar: „Se vor crea locuri de muncă”

Redacția

Claudiu Năsui: Îmi doresc ca restaurantele să se deschidă cât mai repede, dar trebuie să ascultăm de epidemiologi

Redacția
Încarcă...