NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Focar de infecție la Pașcani! Locuitorii municipiului nu pot dona sânge

Pășcănenii nu mai pot dona sânge din cauza virusului West Nile. La jumătatea lunii august o caravană pentru transfuzii de sânge trebuia să fie amplasată pe Esplanada din zona vale, însă din cauza virusului, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și Direcția de Sănătate Publică Iași au amânat venirea unității mobile în Pașcani.

 

„Caravana pentru donare de sânge nu va mai veni la Pașcani deoarece aveți în municpiul dumneavoastră virusul West Nile. Din această cauză va trebui să amânăm. În acest moment, conform unui comunicat emis de către Centrul Regional de Transfuzii nu se acceptă nici un donator din municipiul Pașcani și din împrejurimi. Aveți focar la Pașcani, din păcate”, a declarat Marius Benchea director general al Serviciului Voluntar de Ambulanță.

Un pășcănean a fost infectat cu virusul West Nile, după ce a fost înțepat de un țânțar. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu meningită și se află internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, la Terapie Intensivă.

Virusul a fost confirmat la patru persoane din județul Iași. Acesta se transmite în cele mai multe cazuri prin înțepătura țânțarilor infestați.

În ultimii ani Primăria Pașcani a făcut mai multe acțiuni de dezinsecție pe raza municipiului, însă cetățenii se plâng că aceasta lasă de dorit și că nu se simte nicio diferență, pentru că țânțarii sunt în continuare foarte mulți.

Advertisements

Related posts

Rompak continuă să facă donații pentru Spitalul Municipal Pașcani

Iulia Atodiresei

Lista pe judeţe a cazurilor de coronavirus în România, 9 iulie 2020

Redacția

Se fac alegeri pentru Consiliul Etic al Spitalului Municipal

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site