NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Fluturași împărțiți astăzi pe Esplanadă, de Ziua Internațională a Autismului

Copiii cu diferite dizabilități, din Pașcani, au putut fi văzuți astăzi pe Esplanada din zona Vale, alături de profesorii lor coordonatori, împărțind pliante trecătorilor.

 

Vorbim despre un eveniment cu caracter educațional, desfășurat în cursul dimineții, între orele 10.00 – 11.00, cu ocazia Zilei Internaționale Pentru Conștientizarea Autismului, care are drept scop informarea oamenilor cu privire la această tulburare în ritmul normal de dezvoltare a unor copii.

  

La acțiune au luat parte un număr de 40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani, de clasele a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a, printre care s-au numărat în jur de 10 copii cu autism, ceilalți figurând cu probleme de epilepsie, sindrom Down și deficiență mintală.

„Noi ca profesori suntem în fiecare zi marcați de ce anume pot ei să facă, de dificultățile cu care aceștia se întâlnesc și am vrut să facem din acest lucru ceva cunoscut pe scară largă și, iată, suntem bucuroși că am făcut un lucru bun astăzi.”, a declarat Andrei Barbier, profesor psihopedagog și unul dintre coordonatorii campaniei.

Pentru desfășurarea evenimentul, ajuns în acest an la ediția a II-a, și-au dat acordul părinții tuturor elevilor implicați, care, potrivit cadrelor didactice, au manifestat totodată o mare deschidere față de ideea campaniei.

,,Unii oameni știau ce sărbătorim, alții nici nu au auzit vreodată despre autism. În cadrul activității noastre, pe lângă împărțitul fluturașilor, am lansat și baloane albastre, albastru fiind culoarea autismului”, a declarat Alina Tătaru, inițiatoarea acestui eveniment.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Poetul Eminescu omagiat prin recitarea de poezii pe străzile Paşcaniului

Ema Roman

Elevii pășcăneni au șansa de a câștiga și anul acesta premii in cadrul evenimentului “Speranţe Olimpice”

Redacția

30 de elevi de la Colegiul „Sadoveanu” vor face un stagiu de voluntariat la Spitalul Municipal Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site