RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Construcția centrului de zi din Boșteni, pentru copiii instituționalizați a demarat!

A demarat organizarea de șantier pentru construcția caselor de tip modular din suburbia Boșteni, cât și lucrările prin care va fi reabilitată grădinița, parte din proiectul demarat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, prin Consiliul Județean Iași.

Prin implementarea acestor obiective se are în vedere mutarea copiilor din centrul de pe strada Mihail Kogălniceanu, în două case de tip familial ce vor fi construite în suburbia Boşteni. Vor fi construite şi dotate două case de tip familial, parter plus etaj, cu respectarea funcţionalului impus pentru un număr total de 24 de persoane.

“Alături de cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, ne-am deplasat astăzi în Boșteni, acolo unde au început lucrările privind reabilitarea clădirii ce va avea ca destinație Centru de zi, iar în vecinătatea acestuia vor fi construite două case de tip familial pentru copii. Am vrut să mă asigur că nu au avut probleme în realizarea organizării de șantier și l-am asigurat pe inginerul șef de sprijinul nostru, în caz de nevoie”, a susținut primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

Valoarea estimată a proiectului este de 5.285.018,54 lei (TVA inclus), din care 70% este reprezentată de contribuția Uniunii Europene, 28% din bugetul national și 2% cofinanțarea județului Iași.

  

Perioada de implementare a proiectului 31.12.2023.

Related posts

Club Impact Special Pașcani selectat în programul Civic Startups

Redacția

Inima unui copil reîncepe să bată în pântecele mamei sale – o minune a Sfântului Ioan Maximovici

Redacția

De mâine se vor repartiza tichetele cadou de sărbători

Teona Gherasim
Încarcă...