NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Festivalul „Zilele Rezervatiei Forestiere Tatarusi”

Incepand de vineri si pana duminica noapte, tatarusenii se afla in sarbatoare. Primarul comuneiCostel Iosub, organizeaza prima editie a Festivalului Rezervatiei Forestiere Tatarusi, festival care promoveaza practic zona impadurita a comunei. Edilul sef a accesat in urma cu aproximativ un an de zile fonduri din cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regionala.

“Prin acest proiect se valorifica potentialul turistic al rezervatiei forestiere Tatarusi. Proiectul are o valoare de 300.000 de lei, iar banii provin de la UE si sunt nerambursabili. Acest proiect se finalizeaza in anul 2013. In acest an, organizam prima editie de festival, unde cei prezenti vor primi brosuri, pliante, fotografii, vor urmari filme documentare cu padurea din zona, carti postale si tot ce inseamna promovarea zonei. Tot prin acest proiect, se va participa la targuri nationale. Speram ca prin aceast program, sa atragem turisti cat mai multi si sa fie promovata si comuna noastra. Poate deveni pe viitor o atractie turistica”, a declarat primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub. 

Ca urmare, vineri are loc deschiderea oficiala a primei editii a festivalului. De la ora 11.00, se va tine o conferinta pe teme de ecoturism, avand ca tematica “Principiile si metodele planificarii dezvoltarii integrate si durabile a ecoturismului, cu accent in special pe acele modele ce se pot aplica cu succes la Tatarusi si in zonele rurale ale regiunii de Nord-Est” la Caminul Cultural. 
Tot vineri vor fi premiati o serie de elevi de la toate scolile comunei si cei prezenti vor putea urmari piese de teatru, un concert de muzica traditionala, concursuri de fotografie si expozitii de arta populara. A doua zi de festival va cuprinde o conferinta de ecoturism la care vor participa aceiasi reprezentanti, dar si oameni de afaceri. Vor avea loc concursuri avand ca tema rezervatia forestiera, orientarea turistica, abilitati fizice, cultura generala, concurs de fotografie si expozitie de arta traditionala. 

Advertisements
  

Ultima zi de sarbatoare se va incheia cu concursuri, expozitii dar si cu un concert de muzica traditionala cu Cornelia Sava, Cristi Iordachioaia, Ionut Sarbu si fiicele Simona si Andreea, Stefan Diaconita, Romica Iacob si formatia Atlas de la Caminul Cultural al comunei. La final, va avea loc un concert extraordinar sustinut de Fuego, Irina Loghin, Heaven, Dj. Bloom si se va putea urmari un frumos foc de artificii.

Advertisements

 

sursa www.bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Crimă la Todirești. Un bărbat a murit după o bătaie primită de la doi tineri

Răzvan Grecu

Grădiniţă nouă, cu patru săli de clasă, la Mirosloveşti

Marius Parteni

Autoritățile locale din comuna Hărmănești au depus jurământul

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site