RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Concurenţă mare pentru posturile de profesor în judeţul Iaşi

1.629 de persoane se vor „lupta” pentru unul din cele 167 de posturi titularizabile scoase la concurs în şcolile din judeţul Iaşi. Cea mai mare concurenţă, 25 de candidaţi pe un post, se înregistrează la educaţie fizică şi sport.

În ciuda salariilor mici din învăţământ, la examenul de titularizare din acest an se va duce o luptă strânsă între candidaţi.

Înscrişi sunt 1.629 de candidaţi, dintre care 1.026 sunt pentru mediul urban, iar 603 pentru rural.

  

Posturi titularizabile sunt însă doar 167, dintre care 63 sunt în mediul urban.

Ceva mai multe, 900 de posturi, sunt netitularizabile.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la educaţie fizică şi sport, cu 25 de candidaşi înscrişi pe un singur post, urmat de geografie cu 24 de candidaţi pe postbiologie cu 16 candidaţi pe un post şi istorie cu 18 candidaţi pe 2 posturi.„Numărul mic de posturi demonstrează că oamenii nu pleacă din sistem, iar numărul mare de candidaţi înscrişi arată că mulţi optează pentru un loc de muncă sigur”, explică profesorul Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Calendarul examenuluide  titularizare:

2 august – desfășurarea probei scrise

10 august – afișarea rezultatelor finale

13 august – repartizarea în ședință publică la nivelul centrului de concurs a candidaților care au obținut cel puțin 7 pentru angajare pe perioadă nedeterminată (pe posturi titularizabile)

16 august – repartizarea în ședință publică, la nivelul centrului de concurs a candidaților care au obținut cel puțin media 5 la concursul din august 2012 în vederea angajării pe perioadă determinată.

 

sursa Adevarul.ro

Related posts

O bătrână din Miroslava a zăcut moartă în apartament săptămâni la rând, spre disperarea vecinilor care se plângeau de miros

Redacția

Un copil de 12 ani s-a electrocutat, după ce a urcat pe vagonul unui tren, în Iaşi. Băiatul are arsuri pe 30% din suprafaţa corpului

Redacția

Gheorghe Nichita, fost primar al Iaşului, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în Dosarul ”Amanta”

Redacția
Încarcă...